Hlavní obsah

Proti Finsku budou hokejistům chybět dva beci ze základní sestavy. Do hry půjde Jiříček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítězná sestava se prý nemění, ale... Trenéři hokejové reprezentace i po vydařeném zápase se Spojenými státy musí vzhledem ke zdravotnímu stavu hráčů udělat do závěrečného duelu základní skupiny s Finskem několik změn. Týká se to obránců, kterých tentokrát nastoupí jen šest včetně Davida Jiříčka. Ten poslední duely proseděl na tribuně, tudíž nenastoupí dva obránci ze základní sestavy. Uvedl to asistent trenéra Libor Zábranský v úterý dopoledne při setkání s novináři.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

MS v hokeji 2022: sestřih zápasu USA - ČeskoVideo: ČT sport, SPORT.CZ

 
Článek

Tampere (Od našeho zpravodaje) - Při prvním rozhovoru ještě mlžil, za další čtvrthodinu poprosil žurnalisty o další schůzku a pak Libor Zábranský přiznal: "Po poradě s lékařem budeme hrát na šest beků. Samozřejmě nechceme podcenit dnešní zápas s Finskem, ale taky myslíme na čtvrtfinále, v němž chceme nastoupit v nejlepší zdravotní kondici a síle, a tak bychom chtěli nějaké hráče pošetřit."

O koho se jedná, tak jak velí trenérská taktika na šampionátu, nekonkretizoval. Lze ale odhadovat, že jedním z odpočívajících beků by měl být Radim Šimek, který proti Američanům inkasoval tvrdý úder. Jasné však je, že do hry se zapojí David Jiříček a zřejmě se nabízí i výraznější nasazení Michaela Špačka, který v posledních dvou duelech plnil roli 13. útočníka.

A je otázkou, zda tentokrát nedostane příležitost v brance Marek Langhamer. I to však Zábranský tají.

Tým podle jeho slov ani neřeší, na koho by mohl ve čtvrtečním duelu play off vzhledem k zamotanosti obou skupin nastoupit. "Od začátku říkáme, že se chceme dívat na sebe. Věřit systému a věřit si na ledě. Náš výkon má stoupající tendenci. Téma není, na koho půjdeme. Téma je dnešek. Chceme proti Finsku podat nejlepší výkon a zase vyhrát, abychom našim fanouškům a hokejovému národu udělali radost," uvedl Zábranský.

Ten proti domácímu celku očekává vyrovnaný duel. Narazí na sebe dva týmy s téměř totožnými systémy, které spoléhají na defenzívu.

"Máme vynikající mužstvo a myslím si, že rozhodnou hlavně přesilovkové formace a to, abychom nebyli vylučovaní. Na takovém levelu už rozhodují maličkosti, propracovaná defenzíva, výkon brankáře a speciálních formací. Moc slabin u soupeřů i u nás nenajdete," řekl Zábranský.

Reklama

Související témata: