Hlavní obsah

Šéf lajny, která řádila: Kdyby nám to někdo řekl před MS, nevěřili bychom mu

Coby centr je „šéfem“ lajny, která sehrála zásadní roli v semifinále proti Švédsku. „Člověka to potěší. Dneska to sedlo nám, jsme rádi, ale je úplně jedno, jaká lajna dává góly. Příští zápas to třeba vyjde zase někomu jinému,“ říkal po vítězství David Kämpf, jeden z nenápadných hrdinů v Rulíkově výběru. Ten příští zápas, o které mluví, má úžasnou nálepku: Finále!

Dneska to sedlo naší lajně, ale je jedno, kdo dá góly, hodnotí David Kämpf. Máme sílu, můžeme porazit kohokoliv Video: Sport.cz

 
Článek

Davide, jaký to byl zápas?

Strašně těžký. Švédi mají kvalitní tým, takže to pro nás bylo hrozně těžké. Zvládli jsme to, jsme moc rádi. Začátek nebyl ideální, ale nepoložili jsme se z toho. Vyrovnali jsme a od té doby jsme tahali za delší konec. Byli jsme o něco lepší. Všechno zapadlo do sebe. Švédi mají kvalitní tým, ale máme ho i my. Sešly se dva dobré celky a dneska jsme byli šťastnější.

Co říct k Martinu Nečasovi, který po ledě létal?

On takhle lítá každý zápas v NHL, takže jenom předvedl, co umí. Je to skvělý hráč a jsme rádi, že přijel a mohl nám pomoct.

Která fáze zápasu byla klíčová?

Důležitý byl začátek, když dali góly, že jsme se nezlomili a hned jsme odpověděli. Bylo strašně důležité, že to po první třetině bylo 2:2 a šli jsme do kabiny za vyrovnaného stavu. Mohli jsme si k tomu něco říct, vrátit se zpátky k naší hře a potom dát góly. Určitě jsme nepočítali, že jim jich nastřílíme sedm. Moc branek jsme nedávali, bylo to 1:0 a podobně. Pro nás jedině dobře, že to bylo dneska takto. Urvali jsme to, takže super práce.

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.

Co jste říkal na pokus Lukáše Dostála dát při power play gól?

Hezky to zkusil. Bylo by super, kdyby ještě Dosty dal gól.

Vy sám jste gól vstřelil.

Člověka to potěší. Já jich moc nedávám, takže jsem za to určitě rád, že jsem mohl týmu pomoct a zvládli jsme to.

Budete hrát finále mistrovství světa v Praze. Jak vám to zní?

Kdyby nám to někdo řekl před mistrovstvím, tak bychom tomu nevěřili. Šli jsme si za tím ale celý turnaj, vytvořili jsme úžasnou partu, trenéři nás skvěle připravují na každé utkání. Všechno do sebe zapadá. Ještě nás čeká jeden krok.

Co říkáte na atmosféru?

Já to při zápase moc nevnímám. Jak jsme ale víc vedli, tak už jsem si to trošku užil na střídačce. Skvělý zážitek, atmosféra je neskutečná. Zítra nás fanoušci poženou, celý turnaj jsou skvělí a my jsme za to moc rádi.

Koho byste si přál do finále?

O tom jsem ještě vůbec nepřemýšlel, teď jsme dohráli. Ať je to klidně Kanada, myslím, že můžeme porazit každého. Dokázali jsme dneska, že náš tým je kvalitní, takže se nebojíme nikoho.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.