Hlavní obsah

USA - Maďarsko 7:1SESTŘIH: Američané překonali šok a rozdrtili outsidera

Aktualizováno

Hokejisté USA deklasovali na mistrovství světa v Tampere Maďarsko 7:1 a vyhráli i druhé utkání na turnaji. Maďarští nováčci mezi elitou na první bodový zisk čekají. Dvěma góly se pod výhru Američanů podepsal Nick Bonino, tři body za branku a dvě asistence si připsal Rocco Grimaldi. USA vede skupinu A, Maďarsko je poslední.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS USA - MaďarskoVideo: Česká televize

 
Článek
Fotogalerie

Maďaři, kteří v sobotu prohráli s Dánskem 1:3, přitom do zápasu dobře vstoupil. Ve 4. minutě se do gólové šance dostal Bartalis, skórovat se mu nepodařilo, ale v pokračující akci otevřel účet Sofron.

Vysoce favorizovaní Američané ale ještě v první třetině stav otočili po hrubých chybách soupeře v rozehrávce. V 7. minutě vyrovnal Alex Tuch, který si připsal třetí gól na turnaji, a v 19. minutě posunul Spojené státy do vedení kapitán Bonino.

PŘÍKLEP EXTRA K HOKEJOVÉMU MS
Redakce Sport.cz nabídne fanouškům během hokejového mistrovství světa pravidelná studia k zápasům českého týmu. Ve studiu bude s moderátorem diskutovat o daném utkání vybraný expert z řad hokejových osobností a redaktor Sport.cz. Studio Příklep extra bude začínat vždy padesát minut před úvodním vhazováním.

"Prvních pět deset minut byl soupeř lepší a trošku nás zaskočil. Proti žádnému týmu na turnaji nemůžeme začít takhle nejistě, protože nikdy nevíte, co se může stát. Pak jsme se ale vrátili k naší hře a připsali si výhru," řekl útočník Alex Tuch na webu Mezinárodní hokejové federace.

Ve druhé části Američané duel jednoznačně ovládli. Maďarskému brankáři Dominiku Horváthovi nejprve dvakrát pomohly tyčky, ve 24. minutě ale již potřetí inkasoval. V přesilové hře usměrnil puk za jeho záda bruslí nešťastně obránce Pozsgai.

Poté trefil tyč Mazur, v oslabení zahrozil Vincze, ale prosadili se opět zámořští hráči. O čtvrtý gól se postaral z brejku Gauthier, který zakončil přesně mezi Horváthovy betony.

"Stále jsme se zlepšovali. Maďaři hráli dobře a nezačali jsme tak, jak jsme chtěli. Ale myslím si, že jsme na to odpověděli dobře. Jak zápas pokračoval, překlápěli jsme ho na naši stranu, tlačili se před branku a byli jsme za aktivitu odměněni," řekl Bonino.

Američané vyslali ve druhé třetině na Horvátha 19 střel, ve třetí části byli ještě aktivnější. A dařilo se jim i v koncovce. Nejprve se po rychlém protiútoku prosadil obránce Mackey, poté potrestal další ztrátu puku v obranném pásmu Grimaldi a poslední slovo měl po nezvyklém přečíslení čtyři na jednoho Luke Tuch.

"Hrajeme proti nejlepším týmům na světě, takže je logické, že jsou na vyšší úrovni. Musíme se poučit z chyb," řekl útočník Gergö Nagy.

Mistrovství světa v hokeji:
Skupina A (Tampere):
USA - Maďarsko 7:1 (2:1, 2:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 7. A. Tuch (Grimaldi), 19. Bonino (Grimaldi), 24. Bonino (Garland, Perunovich), 34. Gauthier (Coronato, Hutson), 42. Mackey (Eyssimont, Garland), 45. Grimaldi, 57. L. Tuch - 5. Sofron (Szabó, Bartalis). Rozhodčí: Frandsen (Dán.), Hunnius (Něm.) - Cattaneo (Švýc.), Wyonzek (Kan.). Vyloučení: 0:2. Využití: 1:0. Diváci: 5258.
USA: Petersen - Perbix, Samberg, Thrun, Perunovich, Mackey, Hutson, Attard - A. Tuch, Bonino, Grimaldi - Garland, O'Connor, Eyssimont - Mazur, Gauthier, Tynan - Coronato, Bjork, Farrell - L. Tuch. Trenér: Quinn.
Maďarsko: D. Horváth - Fejes, Stipsicz, Hadobás, Szabó, M. Horváth, Kiss, Garát, Pozsgai - Hári, Galló, Sebök - Erdély, Bartalis, Sofron - Papp, Kóger, G. Nagy - Vincze, Csányi, K. Nagy. Trenér: Constantine.

Reklama