Hlavní obsah

USA - Francie 9:0SESTŘIH: Devítigólový koncert. Francie byla proti Američanům bez šance

Aktualizováno

Šestý zápas, šestá výhra. Hokejisté USA dál suverénně kralují skupině A. V neděli v Tampere přehráli Francii rozdílem třídy a připravili soupeři debakl 9:0. Zámořský celek rozhodl o vítězství již v první třetině, ve které si vypracoval třígólový náskok. Demolici soupeře Američané dokonali pěti brankami ve třetí části.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS USA - FrancieVideo: Česká televize

 
Článek

Hattrickem a asistencí se na výhře favorita podílel Cutter Gauthier, čtyři kanadské body nasbíral i T.J. Tynan. O druhé čisté konto Američanů za sebou se podělili Cal Petersen a Drew Commesso.

Zámořští hráči nastoupili do utkání bez kapitána Bonina, do sestavy Francie se naopak kapitán Treille vrátil. Chyběl jim ale elitní útočník Texier.

Američané byli od úvodní buly aktivnější a v 7. minutě se dostali do vedení. Po samostatné akci Garlanda otevřel skóre O'Connor. V první třetině poté Ylönena překonali ještě Gauthier a Tynan, oba po samostatných nájezdech. Gauthiera do brejku vyslal biliárovou přihrávkou o mantinel obránce Perunovich, Tynanovi pomohl ke gólu odraz puku od napadajícího Gauthiera.

Od druhé třetiny nastoupil do francouzské branky Papillon a inkasoval již po 91 sekundách. V přesilovce jej překonal střelou mezi betony aktivní Gauthier. Následně se ale Papillon překonával a zlikvidoval několik velkých šancí Američanů. Pohotovým zákrokem zmařil možný hattrick Gauthiera, poradil si s nájezdem Mazura a ve 37. minutě mu pomohla horní tyč po Thrunově střele.

Ve třetí třetině si poté Američané otevřeli střelnici a výrazně navýšili výhru. Nejprve obral O'Connor o puk Chakiachviliho a přesně zakončil, poté připravil Coronato gól pro Perunoviche a Grimaldi předvedl pohotovost při dorážce.

Ve 48. minutě zahrozili Francouzi, Petersen ale šanci Addama zlikvidoval. Následně se nechal vystřídat a pustil do hry trojku Commessa. Papillon poté inkasoval ještě dvakrát, hattrick zkompletoval Gauthier.

Mistrovství světa v hokeji
Skupina A (Tampere)
USA - Francie 9:0 (3:0, 1:0, 5:0)
Branky a nahrávky: 7. O'Connor (Garland), 12. Gauthier (Perunovich), 14. Tynan (Gauthier), 22. Gauthier (Perunovich, Tynan), 43. O'Connor, 46. Perunovich (Coronato, Bjork), 48. Grimaldi (Coronato, Perbix), 49. Garland (Tynan), 54. Gauthier (Tynan, Garland). Rozhodčí: Sewell (Brit.), Holm - Yletyinen (oba Švéd.), B. Mackey (Kan.). Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 6539.
USA: Petersen (48. Commesso) - Perbix, Samberg, Perunovich, Kleven, C. Mackey, Thrun, Attard - A. Tuch, Coronato, Grimaldi - Garland, O'Connor, Eyssimont - Mazur, Tynan, Gauthier - Farrell, Brown, Bjork - L. Tuch. Trenér: Quinn.
Francie: Ylönen (21. Papillon) - Gallet, Boscq, Llorca, Chakiachvili, Onno, Crinon, Thiry, Guebey - Fabre, Boudon, T. Bozon - Rech, Addamo, Leclerc - Bertrand, Claireaux, Treille - Farnier, Valier, K. Bozon. Trenér: P. Bozon.

Reklama