Hlavní obsah

Maďarsko - Dánsko 1:3SESTŘIH: Ehlers dovedl Dány k povinnému vítězství, outsider alespoň vstřelil gól

Aktualizováno

Dánský národní tým vstoupil do světového hokejového šampionátu v Tampere povinným vítězstvím 3:1 nad outsiderem z Maďarska. Dva góly nováčkovi elitní skupiny vstřelil v přesilových hrách útočník Nikolaj Ehlers, posila dánského celku z NHL. Poraženému týmu k úspěchu nepomohl ani velmi dobrý výkon brankáře Bence Bálizse, který si připsal 41 zákroků.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Maďarsko - DánskoVideo: Česká televize

 
Článek
Fotogalerie

Maďaři se mezi elitou představili po sedmi letech, poprvé od roku 2016. V úvodní třetině se převážně bránili. Nejprve sice nevyužili přesilovou hru, ale poté byl nejzaměstnanějším hráčem na kluzišti brankář Bálizs. V úvodní dvacetiminutovce si připsal celkem 16 úspěšných zákroků, nestačil pouze na střelu Ehlerse v přesilové hře. Jeho protějšek Dichow musel čelit jen dvěma střelám.

Ve druhé části mohli Maďaři vyrovnat ve dvou přesilových hrách rychle za sebou, zejména ve druhé si vytvořili i několik šancí, Dichow byl ale připravený. I díky tomu mohli Dánové zvýšit své vedení. V polovině utkání se v početní výhodě opět prosadila hlavní hvězda týmu, útočník Winnipegu Ehlers. Následně mohli snížit Sofron nebo Krisztián Nagy, ani jeden z nich ale neuspěl.

Foto: Pavel Golovkin, ČTK/AP

Gólová radost dánských hokejistů.

Ve 42. minutě byl Ehlers blízko hattricku, Bálizs si ale s jeho brejkem poradil. Maďaři se ale několikrát v útoku osmělili a Sofron dokázal ve 47. minutě snížit. Rychle mohl odpovědět Russell, ale trefil jen tyč. Na druhé straně poté neuspěl Papp.

PŘÍKLEP EXTRA K HOKEJOVÉMU MS
Redakce Sport.cz nabídne fanouškům během hokejového mistrovství světa pravidelná studia k zápasům českého týmu. Ve studiu bude s moderátorem diskutovat o daném utkání vybraný expert z řad hokejových osobností a redaktor Sport.cz. Studio Příklep extra bude začínat vždy padesát minut před úvodním vhazováním.

Ofenzivnější hra Maďarů ale nabídla Dánsku prostor pro rychlé protiútoky a Poulsen toho využil ke vstřelení třetí branky. Maďarsku se poté již snížit nepodařilo, podruhé Dichowa nepřekonalo ani při power play.

Mistrovství světa v hokeji:
Skupina A (Tampere):
Maďarsko - Dánsko 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 47. Sofron (Szabó, Bartalis) - 16. N. Ehlers (N. Jensen, Russell), 30. N. Ehlers (M. Lauridsen, N. Jensen), 52. Poulsen (Lassen, Storm). Rozhodčí: MacFarlane (USA), Bloski - Mackey (oba Kan.), Hautamäki (Fin.). Vyloučení: 6:5. Využití: 0:2. Diváci: 7633.
Maďarsko: Bálizs - Fejes, Stipsicz, Szabó, Pozsgai, M. Horváth, Kiss, Garát, Hadobás - Hári, Galló, Sebök - Erdély, Bartalis, Sofron - Terbócs, Papp, G. Nagy - Vincze, Csányi, K. Nagy. Trenér: Constantine.
Dánsko: Dichow - Lassen, M. Lauridsen, Jensen Aabo, A. Koch, M. Jensen, O. Lauridsen, Krogsgaard - N. Ehlers, Russell, N. Jensen - Boedker, Poulsen, Storm - Andersen, Aagaard, Moelgaard - Olesen, Wejse, Bau Hansen. Trenér: H. Ehlers.

Reklama