Hlavní obsah

Slovinsko - Norsko 0:1SESTŘIH: Norsku stačil jediný gól, Slovinsko zůstává bez bodu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Norští hokejisté zdolali na mistrovství světa v Rize nováčka Slovinsko 1:0 a ve třetím utkání na turnaji si připsali první výhru. Rozhodl o tom v 15. minutě útočník Thomas Berg-Paulsen. Brankář Henrik Haukeland díky 18 úspěšným zákrokům udržel čisté konto. Slovinci, kteří budou ve čtvrtek od 15:20 SELČ dalším soupeřem české reprezentace, zůstávají bez bodu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Slovinsko - NorskoVideo: Česká televize

 
Článek
Fotogalerie

"S týmy, které jsou na podobné úrovni, jsou to klíčové zápasy. Mysleli jsme si, že proti Kazachstánu máme dobrou šanci uspět, ale závěr se nám nepovedl. Dnes jsme vydrželi celých šedesát minut hrát naplno a podali jsme týmový výkon," řekl webu IIHF norský útočník Mathias Trettenes.

V úvodní šanci Norů se ocitl v 6. minutě Markus Vikingstad, ale minul. V čase 14:05 už se Norové dočkali vedení. Berg-Paulsen si našel ideální střeleckou pozici a z levého kruhu překonal Gašpera Krošelje, který posledních pět sezon hájil branku extraligové Mladé Boleslavi.

Slovinci mohli vyrovnat v 18. minutě při vyloučení Johannese Johannesena. Po střele Jana Drozga se dostal k dorážce Jan Urbas a mířil do odkryté části branky, ale Henrik Haukeland zasáhl lapačkou.

Ve druhé třetině neměl přesnou mušku po kombinaci s Drozgem Nik Simšič. Krošelj si poradil s ránou Ludviga Hoffa z levého kruhu. Norové se ubránili při vyloučení Mathiase Trettenese. V 37. minutě se sice Slovinci radovali z branky, ale předčasně, protože před zakončením Roka Tičara fauloval Bine Mašič. Na druhé straně při hře čtyř proti čtyřem nastřelil Trettenes brankovou konstrukci.

PŘÍKLEP EXTRA K HOKEJOVÉMU MS
Redakce Sport.cz nabídne fanouškům během hokejového mistrovství světa pravidelná studia k zápasům českého týmu. Ve studiu bude s moderátorem diskutovat o daném utkání vybraný expert z řad hokejových osobností a redaktor Sport.cz. Studio Příklep extra bude začínat vždy padesát minut před úvodním vhazováním.

Na přelomu druhé a třetí třetiny odolali Slovinci při trestu Roberta Saboliče. Už při plném počtu hráčů na ledě si Krošelj poradil se střelou Emila Lilleberga. Norové se ubránili při vyloučení Mattiase Nörsteböho a ještě si při něm vynutili Urbasův faul. V posledních vteřinách při power play Slovinska měl možnost zařídit prodloužení Sabolič, ale nezamířil přesně.

"Byla to z obou stran bitva, ale prosadili se jen oni. Když nedáme gól, nelze vyhrát. Je to pro nás nepříjemná porážka," prohlásil slovinský kapitán Urbas.

Mistrovství světa v hokeji - skupina B (Riga):
Slovinsko - Norsko 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Branka a nahrávky: 15. Berg-Paulsen (Johannesen, Valkvae Olsen). Rozhodčí: Bloski (Kan.), Holm (Švéd.) - Constantineau (Fr.), Hynek (ČR.). Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 2167.
Slovinsko: Krošejl - Gregorc, Pavlin, Magovac, Čepon, Mašič, Crnovič, Štebih - Urbas, Jeglič, Verlič - Sabolič, Tičar, Kuralt - Drozg, Simšič, Ograjenšek - Tomaževič, Čimžar, Zajc - Pance. Trenér: M. Kopitar.
Norsko: Haukeland - Nörstebö, Lilleberg, Johannesen, Björgvik Holm, Krogdahl, Kasastul, Engeland Andersen - Valkvae Olsen, Vikingstad, Berg-Paulsen - Olden, Trettenes, Martinsen - E. Salsten, K. A. Olimb, Haga - Granath,H. Salsten, Hoff . Trenér: T. Johansson.

Reklama