Hlavní obsah

Slovinsko - Kanada 2:5SESTŘIH: Zámořský gigant se rozstřílel a otočil duel se Slovinskem

Aktualizováno

Hokejisté Kanady sice v nedělním utkání mistrovství světa prohrávali se Slovinskem 0:1, ale nakonec nad outsiderem zvítězili 5:2 a připsali si druhé vítězství na šampionátu. Zámořský tým otočil skóre v prostřední dvacetiminutovce a díky výhře zatím vede tabulku skupiny B. Obrat obhájců stříbra řídil obránce MacKenzie Weegar, jenž dal gól a na dva nahrál. Obě branky Slovinců vstřelil útočník Jan Drozg.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Slovinsko - KanadaVideo: Česká televize

 
Článek
Fotogalerie

Slovinci se po úvodním výprasku se Švýcary (0:7) dočkali brzy první gólové radosti na turnaji. Urbas sice hned v úvodu ještě neuspěl, když ho vychytal strážce kanadské branky Levi, ale ve čtvrté minutě se proti pravidlům provinil Lucic a na trestné lavici pobyl nakonec jen pouhých deset sekund. Po závaru před brankovištěm se prosadil důrazný Drozg a otevřel skóre.

Zbytek první třetiny změnu skóre nepřinesl, ale obraz hry byl nadále až překvapivě vyrovnaný. Zvýšit mohl Sabolič, Levi se štěstím zakročil. V 15. minutě pak Kuralt orazítkoval brankovou konstrukci. Nedlouho před přestávkou měl obrovskou šanci na vyrovnání Veleno, jeho pokus z ideální pozice mezi kruhy však zlikvidoval pohotově lapačkou Gračnar.

PŘÍKLEP EXTRA K HOKEJOVÉMU MS
Redakce Sport.cz nabídne fanouškům během hokejového mistrovství světa pravidelná studia k zápasům českého týmu. Ve studiu bude s moderátorem diskutovat o daném utkání vybraný expert z řad hokejových osobností a redaktor Sport.cz. Studio Příklep extra bude začínat vždy padesát minut před úvodním vhazováním.

Ve druhém dějství zámořský favorit velmi výrazně přidal. Kanaďané vyhráli prostřední dvacetiminutovku na střely na branku drtivým poměrem 23:2 a převahu promítli také do skóre. Už po 73 sekundách od návratu ze šaten vyrovnal Carcone. Ve 28. minutě prošlo až do sítě Josephovo nahození a ve 39. minutě odčinil svůj prohřešek z první části využitou přesilovkou zkušený Lucic.

"Myslím, že hlavně v první třetině jsme si vedli opravdu dobře v našem obranném pásmu a drželi soupeře dostatečně daleko od branky. Ve druhé části jsme z toho ale trochu vypadli a proti takovému týmu s hráči světové třídy je pak těžké do toho naskočit zase zpátky," uvedl pro oficiální web turnaje slovinský gólman Luka Gračnar.

Kanaďané potom ve třetím dějství znovu trochu polevili, přesto navýšili náskok až na 5:1 zásluhou branek Weegara z končící 54. minuty a McBaina, který se zapsal mezi střelce 51 sekund po něm. O dalších 20 sekund později uzavřel skóre druhou dnešní trefou Drozg.

"Měli jsme dnes poněkud vlažný začátek, ale postupně byl pak náš výkon o mnoho lepší. Snažíme se, aby byla naše hra s každým zápasem lepší," řekl kanadský talent Adam Fantilli.

Mistrovství světa v hokeji:
Skupina B (Riga):
Slovinsko - Kanada 2:5 (1:0, 0:3, 1:2)
Branky a nahrávky: 4. Drozg (Jeglič, Verlič), 56. Drozg (Ograjenšek, Gregorc) - 22. Carcone (Weegar, McBain), 28. Joseph (Toffoli, Fantilli), 39. Lucic (Glass, Weegar), 54. Weegar (Toffoli, Middleton), 55. McBain (Carcone, Neighbours). Rozhodčí: Hürlimann (Švýc.), Schrader (Něm.) - Constantineau (Fr.), Yletyinen (Švéd.). Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. Diváci: 3380.
Slovinsko: Gračnar - Gregorc, Pavlin, Magovac, Čepon, Štebih, Mašič, Crnovič - Urbas, Jeglič, Verlič - Sabolič, Tičar, Kuralt - Drozg, Simšič, Ograjenšek - Tomaževič, Čimžar, Pance - Zajc. Trenér: M. Kopitar.
Kanada: Levi - Weegar, Middleton, Barron, Bear, Joseph, Myers, Hunt - Blais, Veleno, Lucic - Carcone, McBain, Fantilli - Quinn, Laughton, Toffoli - Crouse, Glass, Krebs - Neighbours. Trenér: Tourigny.

Reklama