Hlavní obsah

Slováci mají laťku vysoko, budou to mít těžší než my, myslí si expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovensko má v nominaci pro hokejové mistrovství světa hned dvanáct bronzových medailistů z olympijských her v Pekingu a také tři naděje pro draft NHL v čele se supertalentem Jurajem Slafkovským. „Loni měli nejmladší tým v historii a teď jsou ještě mladší,“ upozorňuje šéfkomentátor O2 TV Sport Honza Homolka v hokejovém pořadu Příklep na Sport.cz. Proč budou nyní i tak slovenští hokejisté v těžší pozici než čeští reprezentanti?

Koho sledovat na hokejovém MS? Podívejte se na nejzajímavější hráče a příběhy z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

„Nebojí se dávat příležitost talentům," chválí redaktor Práva Martin Kézr, který je jedním z hostů hokejového pořadu na Sport.cz. Vedle 18letého forvarda Slafkovského je v nominaci také stejně starý zadák Šimon Nemec a 17letý útočník Adam Sýkora. Druhým expertem byl bývalý trenér národního týmu Alois Hadamczik.

„Slovákům se to na olympiádě vyplatilo, ale myslím si, že na šampionátu to budou mít paradoxně trochu těžší než my, protože laťku mají nastavenou vysoko," říká redaktor Sport.cz a Práva.

Pešán to u národního týmu dělal s arogancí, kritizuje Hadamczik v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Výběr pod vedením kanadského kouče Craiga Ramsayho má podle databáze eliteprospects.com věkový průměr 24,48 roku a je tak nejmladší na šampionátu.

Překvapení v nominaci české reprezentace na mistrovství světa.Video: Sport.cz

Slovensko má mladší tým než Kanada (24,92), která si zjevně chce otestovat potenciální budoucí opory pro větší mezinárodní akce, ale také než Spojené státy (25), na jejichž soupisce přitom najdeme hned šest zástupců univerzitní soutěže NCAA.

Vinou zranění kolene chybí ve slovenském výběru kanonýr Miloš Kelemen, který se taktéž představil na olympiádě v Pekingu a v uplynulé sezoně byl tahounem Mladé Boleslavi v extraligovém play off. Od nové sezony bude bojovat o šanci v NHL v barvách Arizony.

Z nejprestižnější severoamerické soutěže Slováky posílil jediný hráč, konkrétně Tomáš Tatar z New Jersey.

PŘÍKLEP: Konečně neslyším hokej moderní, ale vítězný, chválí HadamczikVideo: Sport.cz

Diskusi o slovenském týmu pro MS najdete ve videu z pořadu Příklep, případně si můžete přehrát celý díl hokejového studia Sport.cz.

PŘÍKLEP EXTRA na Sport.cz
Redakce Sport.cz bude v průběhu MS před a po zápasech českého týmu a také o přestávkách mezi třetinami vysílat v přímém přenosu hokejové studio Příklep Extra. Nenechte si ujít sestřihy, aktuality přímo z Finska, názory známých expertů a další zajímavosti na našem webu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články