Hlavní obsah

Smolný zápas, bod jsme si zasloužili, zní ze slovenského tábora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovenští hokejisté v úvodním duelu mistrovství světa přestříleli v Rize český výběr 26:22, ale neudrželi vedení a prohráli 2:3. A z jejich tábora je cítit velké zklamání, že ze solidního výkonu v derby nemají naši východní sousedé ani bod. „Nemáme se za co stydět. Škoda gólů, ale byli jsme Čechům víc než vyrovnaný soupeř,“ tvrdil vítkovický obránce Mário Grman pro oficiální stránky slovenského svazu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Slovensko - ČeskoVideo: Česká televize

 
Článek

Stejně hovořil i další hráč z české extraligy Oliver Okulirar. „Zasloužili jsme si bod. Určitě je na čem stavět do dalších zápasů," říkal hradecký útočník a souhlasil i autor prvního gólu Martin Chromiak. „Bojovali jsme do poslední sekundy. Byli jsme outsider, ale ukázali jsme, že můžeme s každým odehrát vyrovnaný zápas," oceňoval.

Ráz duelu nastolila už divoká první třetina, v níž padly všechny góly. Vyrovnávací trefy Romana Červenky na bližší tyč i Lukáše Sedláka zpoza branky si vyčítal slovenský brankář Stanislav Škorvánek.

„Pro mě těžký duel. Udělal jsem dvě poziční chyby, soupeř obě využil, to mě mrzí. První třetina nebyla podle mých představ. Přitom jsme byli jasně lepší, ale prohráli jsme ji 2:3," litoval gólman Michalovců, jenž prožívá premiéru na vrcholné akci. „Snažil jsem se jen nastavit na zápas a nevnímat všechno okolo, protože stále nevěřím, co se okolo mě děje," usmál se Škorvánek.

Duel viděl podobně i asistent trenéra Andrej Podkonický. „Vytvořili jsme si v úvodní části víc šancí. Rozhodlo pětiminutové oslabení, v němž jsme sice inkasovali jedinkrát, ale Češi převzali iniciativu," hodnotil Podkonický.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Vlastní gól Šimona Hrubce v utkání se SlovenskemVideo: Česká televize

„Třetí třetina byla vyrovnaná, škoda, že se nám nepodařilo vyrovnat. Určitě jsme si zasloužili remízu, takže je to smolný zápas," mínil asistent hlavního kouče Craiga Ramseyho. Slováky už dnes od 19:20 čeká duel s domácími Lotyši, s nimiž můžou očekávat bouřlivou atmosféru. Tu však hráči ocenili už v derby proti Česku. „Užil jsem si to. Kulisa byla neskutečná, jako doma," pochvaloval si útočník Chromiak.

Reklama