Hlavní obsah

Trenérské změny se nechystají, vyvrací Hadamczik před startem MS zvěsti o Jalonenově ohrožení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když loni v únoru po zpackané olympiádě nahradil na střídačce reprezentace Filipa Pešána, podepsal s hokejovým svazem kontrakt až do jara 2025, tedy do domácího šampionátu v Praze a Ostravě. A přestože se v některých médiích objevily zvěsti, že finský kouč Kari Jalonen, který loni na šampionátu v Tampere dotáhl Čechy k první medaili po deseti letech, by mohl skončit už po letošním MS, šéf svazu Alois Hadamczik to striktně odmítá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Prezident Českého hokeje Alois Hadamczik.

Článek

Riga (od našeho zpravodaje) - Ještě než před jedenácti měsíci přebíral Hadamczik svazové žezlo od Tomáše Krále, netajil se pohledem, že u českého nároďáku raději viděl domácího kouče.

Ani v nejmenším to ale neznamená, že by on; potažmo výkonný výbor; měl nyní v plánu se Jalonena zbavit, pokud by v Rize s týmem neuspěl. A instalovat do funkce třeba Pardubicemi odvolaného Radima Rulíka, jak některá média spekulovala.

„Trenérské změny u reprezentace se nechystají. O ničem jsem nejednal ani já, ani výkonný výbor. Kari Jalonen má smlouvu ještě na rok," napsal Hadamczik na svém Twitteru.

Útočník Jiří Smejkal přišel na tréninku o zubyVideo: Jan Škvor/Foto: ČTK David Taneček, Sport.cz

„Stejně jako fanoušci si přeji úspěch na MS. Tým je dle možností velmi dobře sestavený. Věřím, že bude úspěšně reprezentovat," dodává prezident hokejového svazu.

PŘÍKLEP EXTRA K HOKEJOVÉMU MS
Redakce Sport.cz nabídne fanouškům během hokejového mistrovství světa pravidelná studia k zápasům českého týmu. Ve studiu bude s moderátorem diskutovat o daném utkání vybraný expert z řad hokejových osobností a redaktor Sport.cz. Studio Příklep extra bude začínat vždy padesát minut před úvodním vhazováním.

Reklama