Hlavní obsah

Tvrdá rána pro švýcarský válec. Klíčový útočník kvůli zlomenině kotníku na MS dohrál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na světovém šampionátu dosud neztratila ani bod a zapsala šest výher včetně té proti Kanadě, po nedělním triumfu 5:2 nad Francií však musí švýcarská hokejová reprezentace skousnout hodně nepříjemnou zprávu. Na turnaj kvůli zlomenině kotníku dohrál jednatřicetiletý útočník Tristan Scherwey.

Foto: Profimedia.cz

Švýcarský útočník Tristan Scherwey na MS dohrál.

Článek

Pro výběr Helvétského kříže jde opravdu o citelnou ztrátu, neboť křídelník Bernu startující na svém čtvrtém MS byl jedním z klíčových defenzivních útočníků, kterého trenér Patrick Fischer hojně využíval i na hru v oslabení.

Vítěz pěti švýcarských titulů s Bernem Scherwey se zranil už v páté minutě duelu s Francií, když chtěl narazit na mantinel Pierra Crinona. Ihned byl převezen do jedné z helsinských nemocnic, kde se dozvěděl, že utrpěl frakturu pravého kotníku. Bilanci tří asistencí na turnaji tak už nevylepší.

„Je mi ho nesmírně líto, kvůli zranění přišel už o únorové olympijské hry. Tristan je obrovskou osobností a lídrem našeho týmu. Moc důležitý hráč," mrzí Fischera Scherweyho ztráta.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

MS v hokeji 2022: sestřih zápasu Švýcarsko - FrancieVideo: ČT sport, SPORT.CZ

„Doufám, že s námi zůstane v týmu a nebude muset na operaci. Teď se musíme ještě víc semknout, protože nám bude citelně chybět," dodal trenér, jehož svěřence čeká ve skupině už jen úterní utkání s Německem.

Reklama

Související témata: