Hlavní obsah

Velká změna! Češi budou hrát v Praze v dresech se státním znakem, slibuje Hadamczik

To, co prezident Českého svazu ledního hokeje Alois Hadamczik naznačoval už v únoru, opravdu nastane. Na dresy českých hokejistů se vrátí velký státní znak. Před pěti lety svaz změnil identitu a znak nahradil lvem, který mezi fanoušky budil velké vášně. Z dresu podle Hadamczika, jenž byl hostem pořadu PŘÍKLEP EXTRA na Sport.cz, lev kompletně nezmizí, ale už nebude mít dominantní postavení.

PŘÍKLEP EXTRA: s šéfem Českého hokeje Aloisem HadamczikemVideo: Sport.cz

 
Článek

„Můžu slíbit, že v Praze budeme hrát s dresem se státním znakem na prsou," prohlásil Alois Hadamczik rezolutně směrem k příštímu mistrovství světa, které se uskuteční na domácím ledě.

Ke změně před lety svaz sáhl kvůli tomu, že velký státní znak nelze autorsky chránit, a tak mohl dresy vyrábět takřka kdokoliv. Tenhle problém se podle Hadamczika neobnoví. „Problém to nebude, ochranná známka na dresu rovněž bude. Lva jsme nezahodili pryč," prozradil šéf svazu.

Sám už tuší, jak konkrétně bude nový dres vypadat. „Firma Nike už nám poslala vizualizaci, dres je krásný. Až ho budeme mít fyzicky v rukách, na tiskové konferenci ho fanouškům představíme," přislíbil Hadamczik. V novém hávu bude hrát reprezentace až na mistrovství světa v Praze, zbylá utkání v sezoně odehraje ještě se lvem na prsou.

Hadamczik se rovněž vyjádřil k tomu, že se Česko jako pořadatelská země rozhodlo vyměnit ve složení skupin Kanadu za USA. „Měl jsem informace, že Kanada chce hrát v Praze a plánuje přivézt nejsilnější možný tým. Tomu jsme chtěli vyhovět," říkal prezident svazu. „Je tu největší hala. A hrajeme přece pro lidi," pokračoval.

Organizátoři měli štěstí v rozdělení skupin. V Ostravě totiž budou hrát Slováci i Poláci. „Mají to blízko. A Polsko jako nováček soutěže určitě Ostravu zaplní. V každém případě to návštěvnosti pomůže," věří Hadamczik.

Souhlasíte s Aloisem Hadamczikem ohledně vrácení státního znaku na dresy?
Ano
97,2 %
Ne
2,8 %
Celkem hlasovalo 3691 čtenářů.

Reklama