Hlavní obsah

VIDEO: Jalonen se zase pustil do sudích. Naštval ho nepotrestaný faul na Blümela

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už po zápase se Švédskem si stěžoval na rozhodčí a po mači s Norskem jeho zloba na sudí ještě gradovala. Kouč hokejové reprezentace Kari Jalonen byl naštvaný, že ostrý zákrok na Matěje Blümela ze třetí třetiny zůstal nepotrestán. "Rozhodčí mi řekli, že nikdo z nich neviděl kontakt na hlavu, ale úder do hrudi. Ale vždyť to tady přece každý viděl," řekl trenér po utkání.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

MS v hokeji 2022: sestřih zápasu Norsko - ČeskoVideo: ČT sport, SPORT.CZ

 
Článek

Tampere (Od našeho zpravodaje) - To téma otevřel sám. Jindy diplomatický Kari Jalonen se tentokrát ve svém pozápasovém hodnocení pustil do rozhodčích za to, že přehlédli – dle něj i opakovaných záběrů – faul na Matěje Blümela. "Nechápu, proč se na to nešli podívat, když na to mají nástroje a možnosti."

Trenére, jak byste zhodnotil utkání?

Je to skvělá výhra. A důležitá. Konec zápasu přinesl spoustu emocí, kdy hráči drželi spolu a my získali zasloužené tři body. Ale štve mě zranění Matěje Blümela. Mluvil jsem s rozhodčími i delegáty a nerozumím tomu, proč nepoužívají nástroje, které mají. Okamžitě po nárazu jsem dostal zprávu od našich lidí na tribuně, že to byl jasný úder do hlavy. Ten hráč je zraněný, rozhodčí má šanci se na to podívat na videu. A pak učinit rozhodnutí. Ale oni to ani nešli přezkoumat.

Co s tím?

Nelíbí se mi to. Bezpečnost hráčů je nejdůležitější. Zraní se, tak se musí jít sudí podívat! Mají na to nástroj (video). Nerozumím tomu. Chyba proti nám, a ne první tady.

PŘÍKLEP EXTRA - hokejové studio Sport.cz tentokrát s Radkem Dudou a Janem ŠkvoremVideo: SPORT.CZ

Jak sudí reagovali?

Řekli mi, že nikdo z nich neviděl kontakt na hlavu, ale úder do hrudi. Ale vždyť to tady přece každý viděl...

Muž zápasu Česko - Norsko na hokejovém MS - David Pastrňák. Nepostradatelný muž české sestavy a lídr týmu.Video: Sport.cz

Je Blümel v pořádku?

Nevím, musím si promluvit s doktorem. Emoce byly napjaté. Ale líbilo se mi, jak hráči reagovali. Sami převzali řízení toho zápasu, protože nedůvěřují rozhodčím.

Jak jste spokojený s rozhodčími celkově na turnaji?

Stěžoval jsem si na ně už po Švédsku a dali mi za pravdu. Ale to je pozdě. Je tu skutečně tenká hranice mezi výhrou a prohrou. Je třeba se držet pravidel a být féroví ke všem. Ale víc o tom nechci mluvit. Líbil se mi náš tým. Karel Vejmelka zejména ve druhé třetině chytal tak, že jsme díky němu mohli vyhrát. A teď je vše v našich rukách.

Nepolevil ale tým proti Norsku později?

Ano. Začali jsme hrát na krásu, ne pokorně. Ztráceli jsme puky, ale takový je někdy hokej. První a třetí třetina však byly naše.

Co říkáte na výkony Davida Pastrňáka?

Odehrál dva zápasy, dal tři góly. Víc nemusím říkat. Útok funguje.

A teď se trefil i Jakub Vrána.

Líbí se mi, jak hraje. Vstřelil důležitý gól v přesilovce. To jsou ty drobné věci, které jsme potřebovali. Dodal si sebevědomí. Hraje velmi dobře. Každý říká, že nedává góly. Důležité ale je, že hraje s týmem. Že dře, že do toho dává duši.

Od zpackaného zápasu s Rakouskem se výrazně proměnila nálada v týmu, že?

Ano. Začali jsme trochu dole. Teď je v kabině opravdu vítězná nálada, mám z ní dobrý pocit.  Hráči spolu drží, makají společně. Jako rodina. Teď nás čekají Američané a Finové. Venku svítí sluníčko, tak snad načerpáme nějakou energii.

Reklama

Související témata: