Hlavní obsah

Nevedli ani vteřinu, přesto mají „Hanebný Kohouti“ mečbol. Odměna za naši aktivitu, libuje si Orsava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože olomoučtí hokejisté ještě v předkole s Libercem nevedli, zítra před svými fanoušky mohou sérii s favoritem ukončit. Mají totiž Jakuba Orsavu, který dva vyrovnané zápasy pokaždé bleskově rozhodl v prodloužení. „Kdybych na to měl fígl, bylo by to dobré,“ usmál se snajpr Hanáků.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Bílí Tygři Liberec vs. HC Olomouc 2:3 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Když jste se Jakuba Orsavy po první výhře v Liberci zeptali, jak moc je zajímavá představa návratu do Olomouce s vedením 2:0 na zápasy, ještě se jen usmál: „Představy necháme vám. Tohle nás nezajímá, zajímá nás jen další zápas.“

Ve druhém utkání lákavou vidinu sám přetavil po čtyřiceti devíti vteřinách prodloužení v realitu, když zaskočil gólmana Daniela Krále tečovanou střelou. „Bek přede mnou puk ještě tečoval a možná se mu ztratil ve vzduchu, kde navíc zaplaval, takový motýlek. A po lapačce se mu to svezlo do brány. I takové góly padají,“ popsal svou rozhodující trefu Orsava, který se stává expertem na Liberec. I s posledním duelem v základní části mu za tři zápasy nasázel čtyři góly.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec - Olomouc 2:3 pp (61. Orsava)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Pár střel jsem tam měl, ujal se až tečovaný puk, takže jsem měl i trochu štěstí. Ale myslím, že jsme neodehráli vůbec špatný zápas. Šli jsme tomu naproti. Minutu před koncem se nám podařilo srovnat. Byli jsme odměněni za naši aktivitu,“ hodnotil Orsava. Po základní části hůře postavený tým vyhrál na ledě soupeře oba první duely teprve potřetí v historii předkola.

Olomouc favorita na jeho ledě v součtu obou zápasů přestřílela v poměru 80 ku 50. „Samozřejmě jsme se snažili. Zase jsme si vytvořili nějaké šance, jejich gólman nás však docela vychytával, podržel je. Nakonec jsme zápas minutu před koncem dotlačili do remízového stavu,“ kvitoval Orsava.

Kohouti tak v sérii s Libercem zatím paradoxně nevedli ani vteřinu, přesto se vracejí na Hanou s dvěma mečboly. První mohou proměnit hned v sobotu. „Potřebujeme ještě jednu výhru. Naši fanoušci jsou vynikající, snad bude plný dům. Určitě se na to těšíme,“ přiznal Orsava.

S parťáky tak zatím do puntíku plní rozkaz z videopozvánky na motivy slavného filmu Hanebný pancharti režiséra Quentina Tarantina, kterou Hanáci ve spolupráci s Moravským divadlem lákají na předkolo.

„Každej tygr, kterýho načapáme v bílým dresu, prostě bude poražen. Budeme k nim velice krutý! A podle týhle krutosti poznaj, co jsme zač!“ Již v sobotu mohou slavit postup do čtvrtfinále.

Reklama

  1 : 2 Česko - Švýcarsko 1 : 2 dohráno
20240505T16 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

Hokej

Kanada - USA 6:4

Kanada ve finále mistrovství světa hokejistů do 18 let zdolala Spojené státy
NačítámNačíst další články