Hlavní obsah

Anaheim povolal brankáře Dostála z farmy, kryl záda Stolarzovi

Anaheim

Český hokejový brankář Lukáš Dostál byl povolán z farmy v San Diegu z nižší AHL do prvního týmu Anaheimu a v pátečním utkání NHL proti Minnesotě (1:2) kryl z lavičky záda Anthonymu Stolarzovi. Ducks vypadl pro zranění John Gibson, který ve středu v úvodním duelu sezony proti Winnipegu vychytal Anaheimu výhru 4:1.

Foto: Profimedia.cz

Hokejový brankář Lukáš Dostál v utkání reprezentace do 21 let.

Článek

Jednadvacetiletý Dostál čeká na premiéru v NHL. Minulou sezonu začal ve finském Ilvesu Tampere a potom chytal za San Diego. V přípravě před NHL nastoupil za Anaheim dvakrát. Během poloviny duelu proti San Jose při výhře 6:3 inkasoval ze 14 střel jednu branku a při porážce s Arizonou obdržel za celý zápas čtyři góly z 25 pokusů soupeře.

V AHL má z 24 utkání základní části průměr 2,87 obdržené branky na zápas a úspěšnost zákroků 91,6 procenta. Ve třech duelech play off si držel průměr 2,55 gólu a úspěšnost 93,5 procenta. Anaheim draftoval Dostála v roce 2018 ve třetím kole na 85. místě.

Účastník jednoho mistrovství světa osmnáctek a dvou světových šampionátů dvacítek dostal v české extralize v Kometě příležitost jen ve dvou utkáních v sezoně 2018/19. Potom našel uplatnění v Ilvesu Tampere, kam jej Anaheim uvolnil i v ročníku 2019/20.

Reklama

Související témata: