Hlavní obsah

Aplaus pro Ovečkina. Volný pád ale nezastavil, Capitals neporazili ani nejhorší tým sezony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po jedenácti dnech měli fanoušci Washingtonu v NHL v sestavě zase svou největší modlu. Jenže ani s Alexandrem Ovečkinem nezvrátili Capitals aktuální trend a prohráli už šestý zápas v řadě. Situace se jim začíná trochu vymykat z ruky, nevyzráli totiž ani na nejhorší tým celkové tabulky Anaheim - 2:4.

Foto: Geoff Burke-USA TODAY Sports, Reuters

Alexandr Ovečkin před utkání proti Anaheimu.

Článek

První zápas po přestávce na Utkání hvězd vyhrál Washington na ledě bostonských lídrů a vypadal, že je na klíčovou pasáž základní části nachystaný dobře. Jenže pak hned přišla domácí porážka se San Jose a Ovečkin opustil tým a spěchal do Moskvy, aby se stihl rozloučit se svým umírajícím otcem Michailem. Bez kapitána nezvládli Capitals domácí zápasy s Carolinou, Floridou i Detroitem a mezitím prohráli i v aréně Hurricanes.

Ovečkin se sice po návratu z Ruska bleskově připojil k mužstvu, které se v boji o play off ve Východní konferenci sklouzlo mimo postupové pozice, obrat ale nenastal.

„Z pohledu rodiny je to složitá situace, ale i tak jsem rád, že jsem zpátky v kabině a zažívám jinou atmosféru než v posledních dnech," tvrdil sedmatřicetiletý útočník, kterého příznivci v Capital One Areně přivítali mohutným aplausem a skandováním: „Ovi, Ovi."

„Když tu nebyl, bylo to hodně znát. Pokud je Alex v sestavě, tým si víc věří," tvrdil kouč Peter Laviolette.

Místo povinné výhry nad Ducks však Washington předvedl další kapitolu aktuálního trápení. Šest porážek v řadě zažili Capitals vůbec poprvé za celou dobu Ovečkinova působení v klubu.

„Nikdy nevíte, co se stane. Prostě budeme hrát dál. Já se každé střídání cítil líp a líp a věřím, že to bude příště lepší," povzdechl si Ovečkin, který měl na helmě nálepku na počest svého otce. Žádná z jeho pěti střel se však neujala, zápas končil se dvěma minusovými body.

K úvahám, zda Washington náhodou sezonu nebalí, přispěl i trejd Dmitrije Orlova a Garneta Hathawaye do Bostonu za Craiga Smithe a volby v draftu, který byl oznámen jen hodinu před startem čtvrtečního utkání. Jednatřicetiletý ruský bek strávil u Capitals takřka 12 sezon, americký buldok čtyři.

„Jsou to rozhodnutí, které dělá vedení klubu. V této fázi sezony to tak prostě bývá. Pořád máme hodně výborných hráčů," tvrdil Laviolette. „Skvělí spoluhráči, dobří přátelé," litoval odchodu ostříleného dua Ovečkin.

I když Washington ztrácí na play off pouze dva body, vyhlídky pro tým, který ve vyřazovací části nechyběl osmkrát v řadě, nejsou úplně růžové. Detroit, Pittsburgh i Buffalo, kteří jsou před momentálně až dvanáctými Capitals, mají o tři, resp. čtyři odehrané zápasy méně.

„V první řadě se potřebuju dát dohromady mentálně. Chci odvést lepší výkony," vyhlásil Ovečkin.

Ale proti Ducks, kteří poslední místo celkové tabulky přenechali Columbusu, neudrželi Capitals vedení 2:1 a za vyhrané bitky Toma Wilsona a Dylana McIlratha se body nerozdávaly. Co Washington a jejich lídr předvedou v sobotu s Rangers?

Reklama