Hlavní obsah

Arizona povolala v farmy českého útočníka Jeníka

Glendale/Praha

Český hokejový útočník Jan Jeník se dočkal poprvé v této sezoně pozvánky z farmy v Tucsonu z nižší AHL do prvního týmu Arizony. Jednadvacetiletý odchovanec Nymburka na konci minulé sezony debutoval v NHL. Představil se v posledních dvou duelech Coyotes v základní části a v obou skóroval.

Český útočník Jan Jeník byl z farmy povolán do prvního týmu Arizony.

Článek

Dalšího startu by se mohl dočkat nejdříve v úterý na ledě St. Louis. Coyotes zařadili na marodku útočníky Christiana Fischera a českého reprezentanta Dmitrije Jaškina, který bude delší dobu mimo hru poté, co po faulu obránce Marka Borowieckého na ledě Nashvillu utrpěl zranění v dolní části těla. Spolu s Jeníkem byli povoláni z týmu Roadrunner útočníci Hudson Fasching a Ben McCartney.

Jeník si v této sezoně v AHL připsal v 10 zápasech čtyři branky a tři asistence. Je druhý v týmové tabulce střelců Tucsonu a třetí v produktivitě.

Arizona draftovala Jeníka v roce 2018 ve třetím kole na 65. místě. Předloni v březnu uzavřel s Coyotes tříletý nováčkovský kontrakt na 2,8 milionu dolarů i s bonusy. Jeho platnost se při pokračujícím působení v Hamiltonu v juniorské OHL odložila.

Minulý ročník začal Jeník v druhé finské lize v týmu Ketterä Imatra, za který odehrál sedm utkání a zaznamenal pět branek a tři asistence. Pak zamířil do Tucsonu a ve 29 duelech v základní části si připsal 14 bodů (6+8). V jednom utkání play off jednou skóroval.

Před odchodem do Hamiltonu do OHL v sezoně 2018/19 absolvoval účastník dvou mistrovství světa dvacítek a jednoho MS osmnáctek v extralize 16 utkání za Liberec a připsal si dvě přihrávky.

Reklama

Související témata: