Hlavní obsah

Arizona snížila počet zaměstnanců v klubu NHL na polovinu

Glendale

Arizona snížila počet svých zaměstnanců v klubu NHL na polovinu, ostatní mají nařízenou dovolenou nejméně do konce června. Coyotes odůvodnili tento krok přerušením sezony kvůli pandemii koronaviru. Vedení NHL zastavilo program základní části 12. března, už měsíc se tak nehraje.

Foto: Sport.cz

Jan Jeník v dresu Arizony.

Článek

Klub bude i přes páteční opatření poskytovat všem zaměstnancům stoprocentní krytí lékařské péče. "Vývoj situace s nemocí covid-19 má na naši komunitu obrovský dopad. A stejně jako spousta ostatních firem se v této bezprecedentní době musíme vypořádat s různými výzvami," uvedl v tiskové zprávě vlastník klubu Alex Meruelo.

Přiznal, že šlo o mimořádně těžké rozhodnutí. "Pro mě i celou moji rodinu to bylo obtížné. Nikdy jsme nepředpokládali, že by situace mohla eskalovat až do bodu, kdy budeme muset některé naše obchody uzavřít. Jenže tohle rozhodnutí bylo potřeba udělat, protože to nevypadá, že by se měla NHL v brzké době opět rozjet. Věříme ale, že se hokej vrátí a že pak zase přivítáme zpět i všechny naše zaměstnance," řekl Meruelo.

Reklama

Související témata: