Hlavní obsah

Bere nás ještě někdo vážně? Ruská šikovnost potupila Arizonu

Už to přestává být legrace, aspoň pro hokejisty Arizony. Zato jejich soupeři se dobře baví. Gól Kirilla Kaprizova z Minnesoty, která si z arény v Glendale odvezla výhru 5:2, byl pro fanoušky Coyotes trochu moc.

Foto: Joe Camporeale, Reuters

Karel Vejmelka další porážce Arizony nezabránil

Článek

Arizona ze třinácti dosavadních zápasů uhrála jen tři body... Pokud by v tomhle trendu měla pokračovat, měli bychom tu v dubnu zdaleka nejmenší sezonní zisk v celé historii NHL.

Coyotes mají dosavadní bodovou úspěšnost pouhých 11,5 procenta, což je méně, než měli zoufalci z Washington Capitals v osmdesátizápasové sezoně 1974-75, kdy uhráli 21 bodů při úspěšnosti 13,1 procenta.

"Minnesota má moc dobrý tým. Ale my jim to usnadnili, protože jsme nebyli schopni dostat puk z pásma," hořekoval kouč André Tourigny.

Vrcholem domácí deprese byl Kaprizovův pátý gól vstřelený při dvojnásobném oslabení Arizony. Nejlepší nováček minulé sezony si dvakrát za brankou vyměnil puk s Matsem Zuccarellem a pak ho bez sebemenších potíží zasunul do domácí branky. Karel Vejmelka se nestačil přemístit a ruského střelce absolutně nikdo neatakoval.

"Bere nás ještě někdo vážně?" ptají se příznivci Arizony.

Pro Kaprizova to byl 30. gól v jeho 67 zápase v NHL. Rychleji to z aktivních hráčů zvládla jen šestice hokejistů.

Od chvíle, kdy bylo jasné, že NHL přijme jako 32. klub Seattle, měli Coyotes tři roky času, aby se připravili na přechod do Centrální divize. Takový propad ale nečekal nikdo.

Kouč: Vejmelka za góly nemůže

I když je nováček Vejmelka s více než 500 odchytanými minutami nejvytíženějším českým brankářem v NHL, zatím si za 11 utkání nepřipsal žádnou výhru. "Karel se může v brance přetrhnout, ale my mu taky musíme víc pomáhat," řekl obránce Shayne Gostisbehere.

S Minnesotou byl po druhé třetině střídán Scottem Wedgewoodem, ale kouč Tourigny řekl, že s inkasovanými góly těžko mohl Vejmelka něco dělat.

Druhý Čech v sestavě Arizony Dmitrij Jaškin si proti Wild připsal první bod v sezoně, když asistoval u gólu Andrew Ladda. Od nejepšího střelce minulés sezony KHL se ale čekalo přece jen víc. Stejně jako od celého ansámblu v dresech Coyotes.

Reklama

Související témata: