Hlavní obsah

Bláznivá trefa. Ďáblové ztrapnili Haláka kuriózním gólem od červené čáry

Newark

Nechybí v nominaci trenéra Vladimíra Vůjtka pro olympiádu v Soči, v brance St. Louis je jasnou jedničkou, podává dobré výkony, na poslední zápas NHL proti New Jersey ale nebude mít brankář Jaroslav Halák příjemné vzpomínky. V hale Prudential Center dostal tentokrát přednost Brian Elliott, slovenský gólman se ale do klece brzy dostal. Již ve 12. minutě za stavu 3:1 pro Devils nahradil frustrovaného kolegu, ani on však porážku Blues neodvrátil. Do konce střetnutí inkasoval ze čtrnácti střel čtyřikrát, přičemž po poslední domácí trefě z hole Erika Gelinase se musel asi hodně červenat.

Foto: Bill Kostroun, ČTK/AP

Slovenský brankář ve službách St. Louis Jaroslav Halák pouští kuriózní gól, který mu od červené čáry vstřelil Eric Gelinas z New Jersey.

Článek

Běžela 53. minuta, když Volčenkov nahrával ve středním pásmu Gelinasovi. Zadák Ďáblů nahazoval kotouč podél mantinelu za bránu, ten ale nečekaně změnil směr. Trefil totiž obránce Blues Alexe Pietrangela, od něhož se stočil přímo k bráně.

Halák sice zareagoval včas, puk ho však po odrazu hokejky přeskočil a po zádech zamířil do sítě. Gelinas se tak radoval z nečekaného gólu, který byl jeho šestý v sezóně.

St. Louis i po vysoké porážce 1:7 drží v tabulce Západní konference třetí příčku. New Jersey je ve Východní konferenci desáté, na play off ztrácí bod.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články