Hlavní obsah

„Bochník chleba“ na ledě. V NHL oslavovali čtyřgólové střelce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K této pamětihodné události došlo v NHL po 15 měsících. V průběhu jediného večera dva hráči ve dvou arénách nasázeli po čtyřech gólech. Na počest Artěmije Panarina z Rangers přiletěl v Carolině (6:2) na led dokonce „bochník chleba“. Trefy Adriana Kempeho proti Pittsburghu (6:0) se v Los Angeles slavily klasicky jen odhozenými kšiltovkami.

Foto: Chris Seward, ČTK/AP

Artěmij Panarin dal poprvé v zámoří čtyři góly za jediný zápas.

Článek
Fotogalerie

Dva čtyřgólové střelce během jediného hracího dne evidovala NHL naposledy na začátku listopadu 2021, kdy čtyřikrát do soupeřovy sítě zamířili bostonský Patrice Bergeron a Brock Nelson z NY Islanders.

Jednatřicetiletý Rus z Rangers i o pět let mladší Švéd z Kings dokázali v noci na neděli nastřílet během jediné třetiny i čistý hattrick, což za minulých 30 let zvládlo v newyorském dresu už jen dalších šest hráčů včetně Martina Straky v roce 2006.

„Čtyři góly jsem dal naposled, když jsem byl malý a hrál jsem proti svému dědečkovi," vtipkoval po velkém večeru Panarin, který svůj první gól zaznamenal v závěru druhé třetiny, v té poslední přidal během necelých 15 minut další tři kousky. Na ploše se tak objevil i polštář ve tvaru chleba, který v euforii mrskli přes plexisklo fanoušci Rangers...

„Hráli jsme velmi dobrý zápas, ale jakmile Panarin spustil, tak jsme úplně odešli. Nedá se nic dělat, je to světový hráč,“ uznal sklesle kouč Caroliny Rod Brind'Amour.

„Zvláštní, že mi to tam tak napadalo. Když se před zápasem cítím dobře, obvykle z toho nic není. Ale teď se to sešlo skvěle,“ tvrdil ruský forvard, který překonal hranici 200 gólů v NHL. V památném večeru navíc všechny své branky vstřelil při hře 5 na 5.

„Pany skvěle čte hru a má neuvěřitelný přehled. Teď jsme viděli i jeho mimořádnou koncovku,“ usmíval se kouč Rangers Gerard Gallant.

O více než čtyři tisíce kilometrů na západ byl zase veleben švédský forvard, jenž se stal prvním hráčem Los Angeles, který vstřelil čtyři branky od dubna 2018, kdy se stejný kousek povedl Dustinu Brownovi. Právě číslo 23, jež nosil někdejší kapitán Kings, bylo před zápasem s Pittsburghem slavnostně vyvěšeno pod střechu Crypto.com Areny v centru LA.

„Jeden z těch večerů, kdy se k vám neustále odráží puk. Myslím, že jsem měl šance i na pět nebo šest gólů,“ tvrdil Kempe, který se stal za uplynulých třicet let sedmým hráčem, jenž v jednom zápase vstřelil čtyři góly v řadě. A mezi jeho předchůdce patřil také Patrik Eliáš (30. března 2003).

„Po minulé sezoně, kdy jsem dával 35 gólů, samozřejmě stoupají očekávání," tvrdil Kempe, který svůj účet v tomto ročníku rozšířil na 26 branek. Panarin je na šestnácti.

Reklama