Hlavní obsah

Brankář Dostál a obránce Jiříček se představí v Utkání hvězd AHL

Český brankář Lukáš Dostál ze San Diega a obránce David Jiříček z Clevelandu se představí v Utkání hvězd nižší zámořské hokejové soutěže AHL, které se po vrací po pandemii koronaviru na scénu po třech letech. Konat se bude 6. února v Lavalu. O den dříve jsou na programu dovednostní soutěže. Dostál nastoupí v barvách Pacifické divize a Jiříček je ve výběru Severní divize.

Foto: Jan Beneš/Český hokej

David Jiříček se představí na utkání AHL.

Článek

Dvaadvacetiletý Dostál v této sezoně odchytal na farmě Anaheimu 23 zápasů s průměrem 2,72 obdržené branky, úspěšností zákroků 92,3 procenta a třikrát udržel čisté konto. V NHL v dresu Ducks dostal v tomto ročníku šanci v sedm duelech, v nichž měl průměr 3,53 a úspěšností zákroků 90,9.

Anaheim draftoval Dostála v roce 2018 ve třetím kole na 85. místě. V minulé sezoně v NHL debutoval a zasáhl v dresu Ducks do čtyř utkání, v kterých měl průměr 2,98 a úspěšnost 90,7. Bronzový medailista z loňského mistrovství světa chytá za San Diego třetí sezonu a na začátku března jako první český gólman v historii AHL skóroval.

Foto: Marc Desrosiers, Reuters

Český brankář Lukáš Dostál.

Devatenáctiletý Jiříček se také podílel na zisku bronzu na MS v Tampere a Helsinkách a v minulých dnech získal stříbro na světovém šampionátu dvacítek v kanadském Halifaxu. Jako šestku draftu si jej vybral loni v červenci Columbus, za který sehrál dva zápasy v NHL. Po loňském odchodu do Severní Ameriky z extraligové Plzně sbírá zkušenosti hlavně v Clevelandu, za který si v 19 zápasech připsal 20 bodů za pět tref a 15 asistencí.

Na posledním Utkání hvězd AHL v roce 2020 v Ontariu měl český hokej také dva zástupce. Brankář Vítek Vaněček z Hershey, současná opora New Jersey, byl tehdy vyhlášen neužitečnějším hráčem. Útočník Martin Frk z Ontaria při dovednostních soutěžích vytvořil střelou 175,7 kilometru v hodině nový rekord. Překonal i výkon slovenského obránce Zdena Cháry, který na Utkání hvězd NHL v roce 2012 v Ottawě stanovil maximum výkonem 175,1 km/h.

Reklama

Související témata: