Hlavní obsah

Brankář Miller putuje do St. Louis za Haláka. Jaškina by Blues nedali

Praha
Aktualizováno

Očekávaná výměna nabrala reálné rozměry. O výměně jednoho z nejlepších hokejových brankářů posledních let Ryanu Millerovi z Buffala se mluvilo v NHL hodně hlasitě. Američana nakonec ulovilo St. Louis Blues. Součástí velké výměny byla i slovenská reprezentační jednička Jaroslav Halák, který naopak míří k Sabres, poslednímu týmu NHL.

Foto: Timothy T. Ludwig, Reuters

Dlouhodobě jeden z nejlepších brankářů NHL Miller po letech vymění dres Sabres.

Článek
Fotogalerie

Buffalo poslalo do St. Louis brankáře Millera, jenž byl v klubu od sezóny 2002/03, a kapitána Stevea Otta. Opačným směrem zamíří Halák, útočník Chris Stewart nebo práva na forvarda Williama Carriera.

Kromě toho Buffalo získalo dva výběry na draftu. První volbu v roce 2015 a třetí na draftu 2016. Ta se ale v případě, že Miller se St. Louis prodlouží smlouvu, resp. pokud se s nimi probojuje do finále Západní konference NHL, změní na první volbu v letošním roce.

Jaškina nepustíme

„Myslím, že jsme zvýšili naše šance na úspěch v této sezóně," komentoval generální manažer St. Louis Doug Armstrong angažování nových posil. „Když z toho máte dobrý pocit, musíte to udělat. Jsme nesmírně šťastní, jak to dopadlo," reagoval na druhé straně jeho protějšek Tim Murray. Společnými silami dotáhli výměnu těsně před startem zápasu.

Jaroslav Halák v této sezóně odchytal 40 zápasů. Průměrně pustil 2,23 gólu na zápas a zastavil 91,7 procenta střel. Ryan Miller, vítěz Vezinovy trofeje pro nejlepšího brankáře NHL v roce 2010, má průměr 2,72 gólu a úspěšnost zákroků 92,3 procenta.

Armstrong zároveň zmínil hráče, které do výměny zahrnout za žádnou cenu nechtěl. Jedno z oněch jmen potěší i českého fanouška. „Mluvili jsme o pár hráčích, které bychom určitě nepustili. Mezi ně patří například Jake Allen, Dmitrij Jaškin a někteří další. Jen za podmínky, že by po nás Buffalo tyhle hráče nežádalo, pro nás výměna měla smysl," přiznal generální manažer Blues.

Reklama

Související témata: