Hlavní obsah

Brankář pro Soči Pavelec zažívá těžké časy: rána loktem od Rusa a šest inkasovaných gólů

Winnipeg/Praha

Hvězdy Vancouveru udržel na dvou gólech, přesto jeho tým neměl ani bod. O den později inkasoval Ondřej Pavelec šestkrát a ještě musel překousnout ránu loktem do hlavy, kterou mu uštědřil ruský hokejista ve službách Edmontonu Jakupov. Česká jednička pro olympiádu v Soči zažívá v NHL těžké časy.

Foto: Sport.cz

Brankář Winnipegu Ondřej Pavelec zasahuje.

Článek

Nesmyslný výpad ruského mladíka proti brankáři Winnipegu nezůstal bez odezvy. Incident se sice odehrál ve druhé třetině, ale až v závěrečné části se situace přiostřila.

Když dal Jakupov šestý gól Oilers, ztratili hosté zábrany. Obránce Byfuglien přetáhl Jakupova hokejkou přes nohy, Stuart se na Rusa vrhl a Ladd si do jedničky loňského draftu dokonce píchl holí.

„Nikdo není nadšený, když vám soupeř schválně trefí gólmana do hlavy předloktím. Pokud to chce dělat, musí počítat s reakcí," soptil frustrovaný kapitán Winnipegu Andrew Ladd. V posledních osmi zápasech si Pavelec připsal jedinou výhru, z předpokládaných jedniček pro Soči (viz tabulka) má nejhorší průměr obdržených gólů (2,94). Frustrace z posledních výsledků mužstva je u něj patrná.

Gólmanské jedničky pro Soči
ČeskoOndřej PAVELECWinnipeg
FinskoTuukka RASKBoston
KanadaCarey PRICEMontreal
RuskoSemjon VARLAMOVColorado
SlovenskoJaroslav HALÁKSt. Louis
ŠvédskoHenrik LUNDQVISTNY Rangers
ŠvýcarskoJonas HILLERAnaheim
USARyan MILLERBuffalo

„Nebudu odpovídat na žádné otázky kolem čísel a statistik. Jde mi jen o vítězství a těch moc nemáme. Z toho určitě nemůžu být šťastný," tvrdil podle deníku Winnipeg Sun Pavelec. „Když nemáte výhry, klesá vám sebevědomí, ale v lize není čas na to, aby se člověk nějak litoval. Příště musím být lepší," vyhlásil šestadvacetiletý brankář, který má nadále důvěru kouče Jets Claudea Noëla. Otázkou je, jak dlouho bude mít důvěru managementu trenér předposledního týmu Centrální divize NHL.

„Měli bychom být vděční za fanoušky, jaké ve Winnipegu máme. Fandí nám neustále. Někdy hrajeme špatně a ani si to vlastně nezasloužíme, a oni stojí pořád za námi," těší Pavelce. Do konce roku má tým šanci zvednout svým příznivcům náladu ještě ve třech zápasech.

Reklama

Související témata: