Hlavní obsah

Brankář Talbot míří z Minnesoty do Ottawy výměnou za Gustavssona

Brankář Cam Talbot zamířil z Minnesoty do Ottawy výměnou za švédského gólmana Filipa Gustavssona. Klub Wild k ní sáhl jen pět dnů poté, co uzavřel dvouletou smlouvu s Marcem-Andrém Fleurym, jehož přivedl ve druhé polovině března z Chicaga, a pouhý den poté, co Senators poslali do Toronta brankáře Matta Murrayho.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

Brankář Cam Talbot zamířil z Minnesoty do Ottawy.

Článek

Před pětatřicetiletým Talbotem je poslední rok z tříletého kontraktu na celkem 11 milionů dolarů, jež podepsal právě s Minnesotou v říjnu roku 2020. V uplynulé sezoně nastoupil do 49 zápasů, vychytal 32 vítězství, v průměru inkasoval 2,76 gólu na zápas při úspěšnosti zákroků 91,1 procenta a třikrát udržel čisté konto.

Od Fleuryho příchodu se oba gólmani o zápasy dělili, ale na play off dostal před Talbotem přednost. Nyní čeká Talbota boj o pozici týmové jedničky s Antonem Forsbergem, jenž podepsal v březnu se Senators tříletou smlouvu s celkovým příjmem 8,25 milionu dolarů.

"Cam je zkušený brankář a zajistí nám větší stabilitu na pozici brankáře do příští sezony. Minnesotě pomohl dostat se do play off v každé ze dvou sezon, které s Wild prožil. S Antonem Forsbergem vytvoří pro nadcházející rok velmi dobrý tandem," uvedl generální manažer Senators Pierre Dorion.

Talbot už v NHL nastoupil do 396 zápasů základní části. Pomohl k 201 výhrám, v průměru obdržel 2,63 branky na zápas a měl úspěšnost 91,5 procenta. Ve 27 utkáních uhájil nulu. V play off zasáhl do 33 utkání s průměrem 2,51 a úspěšností 92,1, šestkrát dochytal s čistým štítem. Vedle Wild oblékal také dres New York Rangers, Edmontonu, Philadelphie a Calgary.

Čtyřiadvacetiletý Gustavsson má zatím za sebou jen dvě sezony v Ottawě, během nichž nastoupil do 27 duelů. Vychytal 10 vítězství při průměru 3,12 a úspěšnosti zásahů 90,5 procenta.

Reklama

Související témata: