Hlavní obsah

Bývalý obránce Kubina je nominován do nové Síně slávy Tampy Bay

Bývalý hokejový obránce Pavel Kubina figuruje mezi dvanáctkou osobností nominovaných na přijetí do nově vznikající Síně slávy klubu NHL Tampa Bay Lightning. Otevřena bude v březnu. O přijetí vybraných adeptů budou v příštím týdnu rozhodovat fanoušci prostřednictvím aplikace.

Foto: Marek Burkert, Právo

Pavel Kubina mezi svými miláčky na čtyřech kolech.

Článek

Kubinu si právě Lightning vybrali až ze 179. pozice draftu v roce 1996. V klubu nakonec odehrál deset sezon a 662 zápasů základní části, což je druhý nejvyšší počet v historii Tampy Bay. Více startů nasbíral jen švédský bek Victor Hedman, který je jednou z hlavních hvězd současného týmu.

Pětačtyřicetiletý trojnásobný mistr světa a bronzový olympijský medailista z Turína 2006 Kubina byl také u toho, když Lightning dobyli v roce 2004 poprvé Stanley Cup. Hrál i za Toronto, Atlantu a Philadelphii. V průběhu 15 let v zámoří sehrál včetně play off 1021 utkání, ve kterých vstřelil 113 gólů a přidal 283 asistencí.

Vedle Kubiny byli do Síně slávy Lightning, která vzniká u příležitosti oslav 30 let od založení klubu, nominováni Dave Andreychuk, Brian Bradley, Terry Crisp, Phil Esposito, Jay Feaster, Ruslan Fedotěnko, Fredrik Modin, Henry Paul, Rick Peckham, Brad Richards a Rob Zamuner.

Vybrané osobnosti budou oceněny - spolu s bývalými útočníky Martinem St. Louisem a Vincentem Lecavalierem, jejichž dresy byly vyřazeny z užívání - při domácím utkání 18. března proti Montrealu. Právě Canadiens nyní St. Louis vede jako hlavní kouč.

Reklama

Související témata:
Pavel Kubina