Hlavní obsah

Bývalý útočník Kron bude v Seattlu šéfem amatérského skautingu

Hokejový klub Seattle Kraken, který se připravuje na vstup do NHL od sezony 2021/22, jmenoval dnes šéfem amatérského skautingu Roberta Krona. Bývalý útočník tak bude opět spolupracovat s jiným skvělým útočníkem nedávné minulosti NHL Ronem Francisem, který v Seattlu zastává pozici generálního manažera.

Foto: Sport.cz

Jak budou vypadat dresy Seattlu, nového účastníka slavné NHL?

Článek

Třiapadesátiletý Kron má se skautováním bohaté zkušenosti. V Carolině působil na pozici skauta od roku 2008, loni se pak stal ředitelem evropského skautingu Hurricanes. "Zaměstnali jsme klíčové lidi s významnými zkušenostmi, kteří umí velmi dobře vyhodnotit možnosti hráčů. Jsme teď v dobré pozici, abychom mohli sledovat hráče z celého světa a měli tak o nich dobrý přehled," uvedl Francis v tiskové zprávě.

Kron odešel z domácí soutěže, kde hájil dres Zetoru Brno a Dukly Trenčín, do zámoří v roce 1990. Za dvanáct sezon v NHL odehrál za Vancouver, Hartford, Carolinu a Columbus celkem 771 utkání a připsal si 338 bodů za 144 branek a 194 přihrávek. S aktivní kariérou se rozloučil po sezoně 2002/03, v níž hrál za finský klub Lukko Rauma.

Mezi kvartetem skautů, na nichž bude ležet v klubu zodpovědnost za Evropu, figuruje také Sasu Hovi. Finský brankář je dobře znám českým hokejovým fanouškům díky působení ve Vsetíně, Kometě Brno či Znojmě.

Reklama