Hlavní obsah

Carolina získala v NHL práva na útočníka Davida Kašeho

Klub NHL Carolina Hurricanes získal od Philadelphie práva na českého hokejového útočníka Davida Kašeho, jenž se na novou sezonu dohodl na smlouvě s extraligovým Litvínovem. Flyers na svém webu oznámili, že za Kašeho získali práva na dvaadvacetiletého útočníka bez zkušeností s NHL Massima Rizza a výběr v pátém kole draftu 2025.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Kaše.

Článek

Litvínov ubezpečil, že změna držitele práv v NHL nic nemění na Kašeho angažmá ve Vervě, s níž na jaře podepsal tříletý kontrakt. "David má s Litvínovem platný kontrakt a nepočítáme, že by se na tom cokoliv měnilo," uvedl na klubovém webu sportovní manažer Tomáš Vrábel. "Je to pro mě pozitivní zpráva, že o mně stále v zámoří ví. Plně se však soustředím na sezonu v Litvínově," dodal útočník.

Šestadvacetiletý Kaše se ve Philadelphii pokoušel prosadit tři roky, v NHL ale odehrál jen sedm zápasů s jedním vstřeleným gólem, jinak působil v nižší AHL. V roce 2021 kadaňský odchovanec zámořské angažmá ukončil a vrátil se do extraligy, v níž nastupoval za Spartu.

Spolu s ním bude barvy severočeského klubu oblékat jeho starší bratr Ondřej, který v minulém ročníku NHL odehrál jeden zápas právě za Carolinu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.