Hlavní obsah

Česká hvězda z NHL srovnává triumfy: V Brně to žilo!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je mu sice teprve 24 let, přesto má na svém kontě již pět různých triumfů. Nadějný český útočník Martin Nečas jako poslední pamatuje na vítězství Calderova poháru ze sezony 2018/19, kdy s týmem Charlotte Checkers ovládl AHL. Právě tento ročník byl z Nečasova pohledu stěžejní, v následných sezonách se totiž naplno zabydlel v NHL v týmu Caroliny, která ho v roce 2017 draftovala z 12. místa. „Byla to výborná zkušenost, měl jsem možnost růst,“ přibližuje Nečas hokejovém pořadu Příklep na Sport.cz.

Vítězství v Calder Cupu? V AHL se to tak neprožívá, vysvětluje Martin Nečas v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Kariéra rodáka z Nového Města na Moravě je zatím plná úspěchů. V české extralize odehrál v dresu brněnské Komety dvě sezony a vyhrál dva tituly, po draftu do NHL pro změnu hned během první sezony na farmě Caroliny získal Calderův pohár s týmem Charlotte Checkers. Během několika měsíců tak měl možnost porovnat jak oslavy v Česku, tak v zámoří.

„Je to stejné, jako když vyhrajete cokoliv jiného. Stejné jako s Kometou, když jsme vyhráli extraligu. Stejný zážitek," líčí Nečas, který přesto uvádí jednu odlišnost. „V AHL se to tolik neprožívá. S Kometou jsme vyhráli dvakrát za sebou, oslavy a všechno okolo byly jinačí. V Brně to žilo. Charlotte ale není město, kde by se to úplně oslavovalo," popisuje Nečas, který za Checkers dohromady nasbíral 66 kanadských bodů.

Jak se žije v Raleigh. Útočník Martin Nečas vysvětluje v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Štace na farmě v AHL byla pro Nečase výborná zkušenost. Hned v následujícím roce se naplno uchytil v sestavě Caroliny, kde tráví již šestou sezonu (2017/18 odehrál jeden zápas), a teď ho čeká semifinále Stanley Cupu proti Floridě. „Byla to výborná zkušenost. Tím víc jsem si zvykl na hokej v AHL a NHL. Pomohlo mi to směrem nahoru. Měl jsem prostor růst," má radost čtyřiadvacetiletý rodák Nového města na Moravě, jenž se v posledních letech zabydlel v Raleigh, hlavním městě Severní Karolíny.

„Není to město jako třeba New York. Je to spíš na dobré žití s rodinou. Navíc je tu dobré počasí, je tu hodně zeleno. Na trénink nebo na halu jedu 10 minut, na letiště 15. Všechno je tu kousek," povídá o zkušenostech dvojnásobný český mistr s Kometou, vítěz MIH 2016 a ligy staršího dorostu ze sezony 2015/16.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články