Hlavní obsah

Česká šestka draftu se v NHL trápí. Přijde návrat do Evropy?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktuálně rozehraný ročník NHL zatím nabízí pestrou škálu příběhů kolem českých hokejistů, a to zejména těch, kteří hrají v týmu Detroitu Red Wings. Složitou pozici v mužstvu Rudých křídel má momentálně Filip Zadina, který v devíti utkáních nebodoval. Aktuálně je navíc zraněný po blokování střely Ryana Pulocka z New Yorku Islanders. Podle oficiálních odhadů bude chybět 6-8 týdnů.

Česká šestka draftu se trápí. Ztratí své místo v NHL? Diskutujeme v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

V Příklepu se tak zabýváme otázkou, zda se šestý hráč draftu 2018 vůbec udrží v NHL. „Myslím, že ještě nějakou šanci dostane, pořád byl hodně vysoko draftovaný, ale samozřejmě ty šance budou pomalu ubývat," míní Jakub Koreis.

Podle experta O2 TV Sport by však Zadinovo působení v soutěži ještě nemělo být na hraně. „Myslím, že dostane třeba ještě jednu sezonu a pokud opravdu nezačne přinášet produktivitu nebo ke své hře nepřidá něco jiného, tak to bude návrat do Evropy," uvažuje nad osudem 22letého křídla. Připomeňme, že Zadina má smlouvu až do léta 2025, tedy i na příští dvě sezony.

Nepřekonatelný gólman z MS se zatím neprosazuje v NHL a byl poslán na farmu. Diskuze z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Koreis zároveň hledá podobnost s jinou českou šestkou draftu, a to z roku 2015. „V jedné fázi jsme návrat do Evropy čekali u Pavla Zachy, ten nakonec v New Jersey našel své místo, dnes v Bostonu vypadá ještě lépe než v New Jersey," srovnává někdejší extraligový útočník, jenž bojoval o šanci v NHL tři roky na farmě Phoenixu.

Český hokejista byl u nácviku legendárního blafáku. Vzpomínka v pořadu Příklep.Video: Sport.cz

Jan Škvor však vidí mezi zmíněnými hokejisty podstatný rozdíl. „Zatímco Pavel Zacha se vyprofiloval, že je schopný hrát velmi dobře i dozadu, tak to je možná problém Filipa Zadiny," nastiňuje obavy redaktor Sport.cz a Práva.

Více najdete ve videu z pořadu Příklep. Celý díl si můžete přehrát také v podcastové verzi.

Reklama