Hlavní obsah

Český brankář první obětí legendární finty v NHL. Dnes už by gól neplatil, reaguje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco legendární hokejová finta dnes již bývalého hokejisty Mikea Legga poprvé proletěla médii po celém světě už v roce 1996, své úspěšné premiéry v NHL se dočkala až koncem října 2019. Trik zvaný Michigan podle univerzitního týmu, v jehož dresu Legg vstřelil slavný gól poprvé, v NHL nabodobil až o několik let později Andrej Svečnikov. Ruský útočník ve službách Caroliny takto nachytal českého brankáře Davida Ritticha. „Zrovna takové věci nejdou úplně moc zapomenout. Kdyby ta videa šla vymazat z YouTube a z internetu, nezlobil bych se,“ odpovídá po třech letech od Svečnikova kousku odchovanec Jihlavy v pořadu Příklep na Sport.cz.

Český brankář první obětí legendární finty v NHL. Příště už by gól neplatil, reaguje v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

V pořadu také čelí dotazu, zda tato zkušenost změnila jeho chování v situacích, kdy se útočník soupeře nachází s pukem na holi v prostoru za brankou.

„Neovlivnilo mě to vůbec jinak. Tu situaci bych řešil úplně stejně, akorát teď mám jeden takový fígl, jenom bych udělal o jednu věc navíc," odpovídá tajemně.

Fintě Michigan jsme se věnovali také během hokejového mistrovství světa.Video: Sport.cz

Na slavný gól vzpomíná také redaktor Sport.cz a Práva Marek Burkert. „Svečnikov právě Davida trošku hokejkou praštil do přilby, ona tam ta přilba u té tyčky byla a tím vlastně dostal puk do brány," obhajuje dnes již 30letého brankáře, který tehdy chytal za Calgary a přes Toronto a Nashville se dostal na stávající adresu do Winnipegu.

Vrátí se český gólman z NHL do mateřského klubu? Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

„Ano, máte pravdu," potvrzuje Rittich. „Řešili jsme s ligou, co tohle má být, a bylo řečeno, že pokavaď by ještě někdy někdo dal takhle gól a byl by tam prvně dotyk přilby s hokejkou předtím, než puk překročí brankovou čáru, tak by to nebyl gól," prozrazuje český brankář.

Reklama