Hlavní obsah

Chicago získalo slovenského kanonýra Bondru

CHICAGO

Tým NHL Chicago Blackhawks získal do útoku jednoho z nejlepších hokejistů slovenské historie Petra Bondru. Osmatřicetiletý kanonýr byl od konce minulé sezóny bez angažmá poté, co mu vypršel kontrakt v Atlantě. Vedení Chicaga podmínky dohody s mistrem světa z roku 2002 neoznámilo.

Foto: www.princeton.edu

Peter Bondra

Článek

"Je to ryzí střelec. Pomůže nám svou rychlostí a schopnostmi v přesilovkách a jeho zkušenost bude důležitá pro naše mladší hráče," uvedl generální manažer Chicaga Dale Tallon.

Bondra dorazí do Chicaga ještě dnes a v pondělí absolvuje zdravotní prohlídku. Pokud uspěje, nic nebrání tomu, aby s týmem odcestoval k úternímu zápasu do St. Louis.

Blackhawks i po návratu Martina Havláta z marodky potřebují produktivního hráče, jenž by jim pomohl na příčky zajišťující postup do play off. Chicagu zatím patří v tabulce Západní konference až dvanácté místo.

Rodák z ukrajinského Lucku Bondra si tak vyzkouší v NHL dres čtvrtého týmu a co nejdříve se bude snažit dosáhnout na magickou metu 500 gólů, k níž mu chybějí dvě branky. Za Washington, Ottawu a naposledy Atlantu odehrál dlouholetý slovenský reprezentant 1044 zápasů a nasbíral celkem 878 bodů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.