Hlavní obsah

NY Rangers - Florida 6:2Chytilův povedený večer odnesla Florida, Vladař vychytal výhru Calgary

Aktualizováno

Český útočník Filip Chytil pomohl gólem a asistencí hokejistům New York Rangers k výhře 6:2 nad Floridou. Brankář Daniel Vladař v NHL odchytal druhé utkání za sebou a 22 zásahy přispěl k vítězství Calgary nad Columbusem 4:3 v prodloužení.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Hokejisté NY Rangers si poradili s Floridou

Článek

Chytil zabodoval v souboji s Floridou ve třetí třetině. Ve 48. minutě našel Kaapa Kakka, jenž nadvakrát neuspěl. K puku se ale prodral Alexis Lafreniére a z dorážky zvýšil na 4:1 pro Rangers. První hráč draftu 2020 se prosadil po 17 zápasech a dal šestý gól v ročníku.

"Měli jsme za sebou výborné střídání. Zavřeli jsme soupeře v útočném pásmu a nakonec jsme dali gól. Viděl jsem, že brankáři propadl puk, natáhl jsem se po něm a postrčil jsem ho za brankovou čáru," řekl Lafreniére.

Foto: Adam Hunger, ČTK/AP

Artemi Panarin a Filip Chytil se radují z branky

V závěru se gólu dočkal také Chytil, jenž tři minuty před koncem trefil odkrytou branku Panthers a uzavřel skóre na 6:2. Třiadvacetiletý český útočník v posledních devíti zápasech získal stejný počet bodů a vylepšil si sezonní bilanci na 13 gólů a 13 asistencí.

Chytil je osmým nejproduktivnějším Čechem v lize a dál vylepšuje své osobní maximum. Rangers vyhráli třetí z posledních pěti zápasů a ve Východní konferenci drží šestou pozici. Florida po pěti utkáních nebodovala a je jedenáctá.

Vladař vychytal čtvrtou výhru z posledních čtyř startů. Calgary s ním v brance bodovalo ve 12 zápasech v řadě a posunulo se na sedmé místo tabulky Západní konference. Český brankář sbírá výhry i přes to, že jeho statistiky působí průměrně. Proti Columbusu inkasoval tři branky z 25 střel a potřetí za sebou nedostal úspěšnost zákroků nad 90 procent.

Poprvé jako soupeř se v Calgary představil Johnny Gaudreau. Při svém návratu do arény, ve které odehrál osm sezon dvakrát asistoval a pomohl Columbusu alespoň k bodu. Dvakrát mohl svůj návrat ozdobit gólem, ale v šesté minutě z trestného střílení netrefil Vladařovu branku a ve třetí třetině jeho teč namířila puk pouze do tyče.

Foto: Sergei Belski, Reuters

Daniel Vladař přispěl k vítězství Calgary

"Byl to zvláštní zápas. Nejprve jsem neproměnil nájezd a poté dal tyčku. Teď se tomu směju, ale mrzí mě to. Jsem ale rád, že jsme tu odehráli pěkné týmové utkání. Kluci hráli fakt výborně," řekl Gaudreau.

"Jsem si jistý, že mě fanoušci příště opět vypískají, ale alespoň už budu vědět, co mě čeká. Dnes jsem byl před zápasem trochu nervózní, ale návrat byl fajn. Bylo hezké si tu znovu zahrát," dodal devětadvacetiletý americký útočník.

Toronto porazilo NY Islanders 5:2 a na vlastním ledě vyhrálo dvanáctý z posledních patnácti zápasů. Maple Leafs ve Scotiabank Areně v dosavadním průběhu sezony nebodovali jen třikrát a v domácím prostředí jsou po Bostonu druhým nejlepším týmem v NHL.

Po 20 domácích zápasech vyšel bodově naprázdno Mitchell Marner. Dvěma góly a stejným počtem asistencí ho však zastoupil William Nylander. Švédský útočník si vylepšil sezonní bilanci na 56 bodů a v čele týmové produktivity se dotáhl právě na Marnera.

"Každým zápasem se snažím zlepšovat. Jsem rád, že se mi to v poslední době daří," řekl Nylander.

Střet dvou nejproduktivnějších amerických hokejistů v NHL dopadl lépe pro Tage Thompsona, který dvěma asistencemi pomohl Buffalu k vítězství nad Dallasem 3:2 v prodloužení. Jason Robertson se do statistik zapsal jednou asistencí.

Hokejisté Stars se i přes prohru vrátili před Winnipeg na první místo Západní konference. Buffalo uspělo potřetí za sebou a přiblížilo se pozicím zajišťujícím play off na tři body.

Výsledky NHL:
Toronto - NY Islanders 5:2 (0:1, 4:1, 1:0)
Branky: 26. a 37. Nylander, 28. Tavares, 30. Järnkrok, 48. Matthews - 20. a 27. Lee. Střely na branku: 38:33. Diváci: 18.514. Hvězdy zápasu: 1. Nylander, 2. Tavares, 3. Samsonov (všichni Toronto).
Calgary - Columbus 4:3 v prodl. (1:0, 2:2, 0:1 - 1:0)
Branky: 17. Duehr, 22. Kadri, 37. Mangiapane, 63. Dubé - 30. Marčenko, 30. Laine, 45. Jenner. Střely na branku: 49:25.DANIEL VLADAŘ odchytal za Calgary celý zápas, inkasoval tři branky z 25 střel a úspěšnost zákroků měl 88 procent. Diváci: 17.697. Hvězdy zápasu: 1. Mangiapane (Calgary), 2. J. Gaudreau (Columbus), 3. Backlund (Calgary).
Dallas - Buffalo 2:3 v prodl. (1:1, 0:0, 1:1 - 0:1)
Branky: 2. Ja. Benn, 46. J. Robertson - 12. Dahlin, 42. V. Olofsson, 61. Power. Střely na branku: 31:25. Diváci: 18.134. Hvězdy zápasu: 1. C Anderson (Buffalo), 2. Pavelski (Dallas), 3. Dahlin (Buffalo).
NY Rangers - Florida 6:2 (2:1, 1:0, 3:1)
Branky: 18. a 49. Zibanejad, 4. Fox, 36. Vesey, 48. Lafreniere (CHYTIL), 57. CHYTIL- 6. Verhaeghe, 52. Barkov. Střely na branku: 26:35. Diváci: 17.121. Hvězdy zápasu: 1. Zibanejad, 2. Panarin, 3. Fox (všichni NY Rangers).

Reklama