Hlavní obsah

Špatné zprávy pro Boston. Český útočník si minimálně měsíc nezahraje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká kolonie v Bostonu se bude muset minimálně měsíc obejít bez jednoho svého člena. Defenzivní útočník Tomáš Nosek si totiž v utkání s New York Rangers (3:1) během blokování střely přivodil nedislokovanou zlomeninu levého chodidla. Naštěstí to vypadá, že nebude muset podstoupit operační zákrok.

Foto: Winslow Townson, Reuters

Bostonské levé křídlo Tomáš Nosek v utkání s Philadelphií.

Článek

Hokejisté Bostonu válí. Z posledních deseti utkání prohráli jen jediné (0:3 se Seattlem) a velký podíl na jejich vítězném tažení má i početná česká kolonie, která čítá hned čtyři útočníky - Davida Pastrňáka, Davida Krejčího, Pavla Zachu a Tomáše Noska. Na soupisce figuruje ještě obránce Jakub Zbořil.

Nosek se však minimálně měsíc žádného utkání nezúčastní. Po vynechání duelu s Islanders se zranil hned při svém návratu proti Rangers. Vyšetření ukázalo na zlomeninu levého chodidla, která si snad vyžádá jen konzervativní léčbu. I tak to bude pro Bruins rána, zejména co se týká hry v oslabení.

Třicetiletý útočník je specialistou na hru v oslabení, v průměru v něm odehraje přes dvě a půl minuty na zápas a s úspěšností přes 58 procent je také nepostradatelným článkem na vhazování. Toho se však v posledních zápasech kvůli blíže nespecifikovanému zranění nezúčastňoval.

V sestavě by měl Noska nahradit Fin Joon Koppanen, který byl do týmu povolán z farmy. S jeho výkonem však zatím kouč Jim Montgomery spokojený příliš nebyl. „Myslím, že jeho první zápas byl lepší než druhý," řekl Montgomery o čtyřiadvacetiletém Finovi, který od svého debutu v NHL minulé pondělí proti Seattlu ve dvou zápasech nebodoval.

Reklama

Související témata: