Hlavní obsah

Cink, cink, cink. Švédský smolař trefil jednou střelou tři tyčky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Provedení bylo takřka dokonalé, ale výsledek se stejně nedostavil. Švédský útočník Toronta William Nylander mohl rozhodnout prodloužení zápasu NHL v Chicagu, jeho bekhendový blafák ale skončil naprosto nečekaným biliárem. A druhý bod si tak pro sebe ukradli domácí.

Foto: David Banks, Reuters

Útočník Toronta William Nylander (vlevo) v přímém souboji s brankářem Chicaga Arvidem Soderblomem

Článek

Nylander měl při hře 3 na 3 spoustu času, aby si proti krajanovi v brance Blackhawks Arvidu Söderblomovi připravil oblíbené zakončení. Jenže realizace se trochu zvrtla. Puk z hokejky torontské hvězdy trefil levou tyčku, vylétl nahoru do horní tyče a od pravé se odrazil ven. Oba Švédové moc nechápali, co se to právě stalo, ale sudí rozpažil a hrálo se dál.

Rozhodnutí tak přišlo až 30 sekund před koncem nastavení, když se rána chicagského nováčka Connora Bedarda odrazila od zadního plexiskla do brankoviště hostů a puk pohotově doklepl do sítě 19letý obránce Kevin Korchinski – 4:3!

„Nedali jsme góly z našich úvodních šancí, zápas mohl vypadat úplně jinak,“ brumlal kouč Sheledon Keefe. Maple Leafs šli přesto ve druhé třetině do vedení 3:1, náskok ale neudrželi.

Pro hosty to byl první duel, který absolvovali po návratu ze dvou stockholmských zápasů s Detroitem a Minnesotou, v nichž doma zazářil právě Nylander. Sedmadvacetiletý forvard bodoval od začátku sezony v 17 zápasech v řadě, během nichž posbíral 27 bodů (12+15), a je nejproduktivnějším hráčem Toronta. Také s Chicagem hýřil aktivitou, pronikal domácí obranou, třikrát střílel na branku, vytvářel si šance. Tu největší z prodloužení ale kuriózním způsobem neproměnil.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.