Hlavní obsah

Co to vlastně je? Jágrovi se spoluhráči posmívají kvůli jeho tréninkové pomůcce

Svými individuálními přídavnými tréninky, zejména těmi nočními, je Jaromír Jágr proslulý. Stejně jako tím, že během nich na sebe navléká dvacetikilovou vestu a okolo kotníků má omotaná dvoukilová závaží. To všechno kvůli tomu, aby se pak v zápasech cítil lépe než protihráči. Nyní jeho parťáci v New Jersey poznávají další tréninkovou pomůcku českého hokejisty. Vůbec nevědí, o co se jedná, a legendární osmašedesátce se kvůli tomu vysmívají.

Foto: Adrian Wyld, ČTK/AP

Útočník New JerseyJaromír Jágr.

Článek
Fotogalerie

Už během loňského léta nechal Jaromír Jágr fanoušky nahlédnout do své tréninkové kuchyně, když na ledě makal s „palačinkami". Tak sám nazývá kilo a čtvrt těžké kovové závaží kruhovitého tvaru, které v přípravě využíval namísto puku.

Nyní server nj.com přišel s jinou Jágrovou netradiční pomůckou. Nikdo však neví, co je zhruba třicet centimetrů vysoká černá gumová věc zač. „Tohle s námi všude cestuje. Pokoušeli jsme se zjistit, co to vlastně je a kde k tomu přišel. Vypadá to jako duše pneumatiky nebo něco takového. Otázkou je, jak přišel na to s tím začít (trénovat)," prohlásil se smíchem jeden z Jágrových spoluhráčů, který si přál zůstat v anonymitě.

„Sám nevím, co to je. Objevil jsem to před dlouhou dobou v Česku nebo Rusku. Někde se to povalovalo a mě napadlo, že by to mohlo být dobré na střílení. Prostě taková myšlenka...," vysvětlovalo dvaačtyřicetileté pravé křídlo.

Jágr: Každý se mi posmívá, ale já se chci smát naposled

Před zápasy a po trénincích občas vezme hokejku a gumovým předmětem vší silou pálí do zdi. Po většinou minutové zátěži, v níž vyprodukuje okolo stovky střel, následuje pauza. „Je to dost podobné střelbě v zápase. Ta guma není těžká, ale pěkně velká. Můžete s ní vypálit golfákem. Neodráží se to od zdi jako balón, takže velice rychle můžete i dorážet," popisuje Jágr, který cvičením posiluje ruce i tělo.

„Miluju trénování a s tímhle můžu za krátký čas hodně udělat. Navíc se neunavíte psychicky," tvrdí opora Devils a je přesvědčená, že mu tento specifický druh tréninku pomáhá. „Samozřejmě, že ano! Je to jedna z věcí, které používám, pomáhá mi to v rychlosti střelby. Ale mám i spoustu jiných pomůcek."

Když však gumovou hmotu vytáhne, okamžitě se stává terčem vtipů svých spoluhráčů. Těžkou hlavu si ale z toho Jágr nedělá. „Každý se mi posmívá. Ale mě to nezajímá. To já chci být tím, kdo se bude smát naposled," ušklíbl se.

Reklama

Související témata: