Hlavní obsah

Nashville - Colorado 3:4Colorado zvítězilo v NHL díky hattricku MacKinnona

Hokejisté Colorada zvítězili v poslední hrací den základní části NHL na ledě Nashvillu 4:3 a zajistili si prvenství v Centrální divizi. O výhře obhájce Stanleyova poháru rozhodl v 59. minutě Nathan MacKinnon, který v zápase nasázel hattrick a přidal asistenci. Ve zbývajícím utkání porazilo Buffalo s Lukášem Rouskem v sestavě Columbus 5:2.

Václav Nedorost vzpomíná na Colorado, příspěvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Colorado, jehož brankář Pavel Francouz plnil roli náhradníka, vedlo ve čtvrté minutě 2:0 a po úvodní třetině 3:1. Skóre otevřel Devon Toews, poté zvyšoval dvakrát MacKinnon. Nashville odpověděl dvěma góly Kiefera Sherwooda, který snižoval na 1:2 ve 28. minutě vyrovnal na 3:3. Zbylou branku domácích dal Luke Evangelista. Zápas rozhodl z přečíslení dva na jednoho MacKinnon. Avalanche se díky výhře vyhouplo do čela tabulky Centrální divize před Dallas.

Colorado se střetne v úvodním kole play off se Seattlem. Další dvojice tvoří v Západní konferenci Dallas s Minnesotou, Vegas s Winnipegem a Edmonton s Los Angeles. Ve Východní konferenci změří síly Boston s Floridou, Toronto s Tampou Bay, Carolina s New Yorkem Islanders a New Jersey s New Yorkem Rangers. Play off startuje v noci z pondělí na úterý.

Columbus otevřel skóre už po 34 sekundách hry, když se prosadil Johnny Gaudreau. Buffalo ale otočilo v rozmezí 29. až 35. minuty na 3:1 trefami Jeffa Skinnera, Victora Olofssona a Alexe Tucha. Ještě v prostřední třetině snížil Tyler Angle svým prvním gólem v NHL, ale ve třetím dějství zpečetili výhru Sabres Casey Mittelstadt a Peyton Krebs.

Rousek nastoupil v NHL podruhé v kariéře. Třiadvacetiletý útočník koncem března zaznamenal ve své premiéře gól a přihrávku, tentokrát ale vyšel za třináct a půl minuty na ledě naprázdno. Na straně poražených nastoupil v obraně Stanislav Svozil, který o den dříve v soutěži debutoval. Český bek odehrál 21 minut, během kterých si připsal tři záporné body do statistiky +/-.

Výsledky zápasů NHL:
Columbus - Buffalo 2:5 (1:0, 1:3, 0:2)
Branky: 1. J. Gaudreau, 39. Angle - 29. Skinner, 33. Olofsson, 35. Tuch, 45. Mittelstadt, 58. Krebs. Střely na branku: 31:35. Diváci: 18.786. Hvězdy zápasu: 1. Mittelstadt, 2. Skinner (oba Buffalo), 3. Angle (Columbus).
Nashville - Colorado 3:4 (1:3, 2:0, 0:1)
Branky: 6. a 28. Sherwood, 23. Evangelista - 4., 14. a 59. MacKinnon, 1. D. Toews. Střely na branku: 21:34. Diváci: 17 159. Hvězdy zápasu: 1. MacKinnon (Colorado), 2. Sherwood, 3. Evangelista (oba Nashville).

Reklama

Související témata: