Hlavní obsah

Connore, ti kluci mají rodiny! McDavid proti Detroitu vystřihl další parádu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nikoho nezranil ani nezhmoždil, ale možná trochu zesměšnil. Hráči Detroitu vypadali při bleskové akci Connora McDavida jako kužely. A Edmonton si z ledu Red Wings odvezl dva body za výhru 3:2 v prodloužení. Stíhací jízda Oilers slaví úspěch, po prachbídném začátku sezony NHL už jsou zase na postupových pozicích.

Foto: Rick Osentoski, Reuters

Útočník Edmontonu Oilers Connor McDavid překonává brankáře Detroitu Red Wings Alexe Lyona (34) .

Článek

Když je McDavid na ledě, není dobré ztratit ostražitost. Přesně to se ale stalo hráčům Detroitu, kteří měli pocit, že se bude pískat ofsajd, jelikož hostující útočník Ryan Nugent-Hopkins se zapomněl v jejich pásmu, když do něj znovu vjel puk. McDavid se ho ale nedotkl dřív, než jeho spoluhráč bruslí dosáhl modré čáry (viz video) a pak už to byla bleskovka.

Reklamující Jake Walman neměl proti McDavidově kličce nárok, Jeff Petry přijel pozdě a nebožáka Alexe Lyona edmontonský kapitán vykoupal. „Connore, ti kluci mají rodiny,“ psal s nadsázkou jeden ze zámořských serverů.

„Stejně skvělá jako celá akce byla i McDavidova hokejová inteligence. Musel mít trpělivost a rozvahu, aby se nedotkl puku, dokud forvard Oilers nedojel na modrou. Nevím, kolik hráčů by to dokázalo promyslet,“ smeknul i kouč Red Wings Derek Lalonde a litoval pěti tyček, které jeho tým nastřelil. „Všechno to mohly být góly. Fabbri by zvýšil ve třetí třetině na 2:0,“ bědoval.

Jenže místo toho přišel McDavidův exkluzivní kousek, který se tak 906. bodem vyrovnal Glennu Andersonovi v historické tabulce Oilers. A předčasně oslavil i sobotní 27. narozeniny. Teď už má před sebou v klubových statistikách další kanadskou legendu - Marka Messiera (1034).

Devátou výhrou v řadě navíc Edmonton dorovnal klubový rekord. „Vzhledem k tomu, kolik skvělých týmů měli Oilers v 80. letech, se všemi těmi Stanley Cupy, tak jsem šokován, že neměli delší vítěznou sérii než devět utkání,“ prohlásil kouč Kris Knoblauch. „Je to dobrý pocit, ale musíme dál hromadit vítězství.“ S McDavidem v sestavě by to neměl být takový problém.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.