Hlavní obsah

Ďáblové šokují NHL. Pomohl i příchod nenápadného beka. Klobouk dolů před managementem, chválí Eliáš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedním z příjemných překvapení probíhající sezony NHL je tým New Jersey, který bodově patří ke špičce soutěže. Vděčí za to mimo jiných také českému brankáři Vítku Vaněčkovi, který je i díky zranění Mackenzie Blackwooda jasnou jedničkou a oporou týmu. „Vítek chytil šanci za pačesy a klobouk dolů před výkony, které podává,“ vyzdvihuje Eliáš. Slova chvály však nachází i pro další hráče Devils.

Který přestup nejvíce pomohl New Jersey mezi elitu NHL? Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Druhý Čech Ondřej Palát se měl zařadit k lídrům týmu, ale v začátku sezony jej vyřadilo zranění. „Co předváděl v training campu, tak bylo jasně vidět, jaký je to hokejista. Všechno dělal dobře, pracovitý dopředu dozadu," oceňuje klubová legenda.

Ďáblové aktuálně sázejí na hráče, které si vybrali už v draftu. Přitom například Jesper Bratt byl získán až v šestém kole Draftu 2016. Rok nato Devils využili úvodní volbu pro současného kapitána Nica Hischiera a o dvě sezony později proměnili možnost vybírat jako první jmenováním Jacka Hughese.

Český hokejový útočník Filip Chytil a jeho budoucnost v NY Rangers. Příspěvek z pořadu Příklep.Video: Sport.cz

Svěřencům Lindyho Ruffa se také v tomto ročníku vyhýbá větší počet zranění. „Letos, musím zaklepat, kromě Ondry (Paláta) a Blackwooda tým drží," říká 46letý rodák z Třebíče.

Boston si v tažení za pohárem pomáhá i neobvyklým trenérským tahem. Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Eliáš navíc upozorňuje na jeden poměrně nenápadný trejd, kterým se tým nečekaně posílil. „John Marino. Obrovské překvapení. Je to kluk, který není stavěný na obránce, není metr devadesát, že by měl sto kilo, to vůbec ne, ale to už do NHL tolik nepatří, ale strašně vynikající pohyb na ledě, skvěle čte hru," hodnotí 25letého zadáka, jenž podle oficiálních údajů váží jen 82 kilogramů při výšce 185 centimetrů.

Ďáblové za něj poslali do Pittsburghu Ty Smythe a volbu ve třetím kole nadcházejícího draftu. „To byla teda výměna, klobouk dolů před managementem," těší Eliáše.

Kubalíkovo vzkříšení v Detroitu? Bude zářit i ve zbytku sezony, shodují se experti v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Více najdete ve videu z pořadu Příklep. Celý díl si také můžete přehrát v podcastové podobě. Dozvíte se v něm například, jaký podíl má Patrik Eliáš na příchodech Vítka Vaněčka s Ondřejem Palátem do New Jersey nebo jak vypadala jeho jednání o možném angažmá ve Spartě.

Reklama