Hlavní obsah

Dallas zažívá peklo. Hudler, Hemský? Nemám čas o nich vyprávět, ucedil trenér

Dallas/Praha

Pomalu aby se bál ráno přijít na stadión a otevřít dveře od kabiny. Hokejisty Dallasu totiž v NHL kosí zranění a nemoci, aktuálně nemohou počítat se sedmi útočníky včetně Čechů Jiřího Hudlera s Alešem Hesmkým. A kouč Lindy Ruff přiznává, že podobnou situaci ještě během své kariéry nezažil.

Foto: LM Otero, ČTK/AP

Obránce Columbusu Seth Jones (3) v souboji s útočníkem Dallasu Alešem Hemským.

Článek

Když po pondělním tréninku zamířil Ruff mezi přítomné novináře, jako první k němu přiletěla otázka, jestli by mohl podat aktuální informace o marodce svých svěřenců.

„Ach bože, nemám tolik času, abych vám to vyprávěl," odvětil napůl v žertu. Jenže náladu na vtípky moc nemá. Do útoku totiž nemůže počítat s Patrickem Sharpem (následky otřesu mozku), Patrickem Eavesem (zranění ve spodní části těla), kvůli problémům s kolenem jsou mimo Cody Eakin a Mattias Janmark, nehrají ani Jiří Hudler s Alešem Hemským.

Pondělní trénink navíc kvůli blíže nespecifikovanému zranění nedokončil Jason Spezza a jeho start v dnešním utkání s Winnipegem je nejistý.

Vrásky navíc Ruffovi přidělává Hemský. Pardubický odchovanec si na zářijovém Světovém poháru přivodil v posledním utkání české reprezentace proti USA zranění třísel a zmeškal tak úvod klubové sezóny. V sobotu proti Columbusu se vrátil do zápasového zatížení, jenže už je zpátky na marodce.

A opět kvůli tříslům. „Chtěl hrát, ale nemyslím si, že na to byl stoprocentně připraven. Aleše všichni známe. Když je fit, na ledě létá. Jenže od poloviny zápasu s Columbusem měl zase potíže," posteskl si Ruff, že Hemský bude potřebovat minimálně týdenní klid.

Tři nebo čtyři dny ještě bude mimo Jiří Hudler, jenž naposledy nastoupil 15. října, pak jej skolila chřipka. „Marodka nám v naší situaci vůbec nepomáhá, ale nemůže ji brát jako omluvu," uvedl obránce Dan Hamhuis.

Reklama

Související témata: