Hlavní obsah

Další desítka, šaráda v San Jose pokračuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Sliby, chyby. Přisypávání soli do otevřených ran hokejistů San Jose pokračuje. Na led Sharks se v dresu Pittsburghu vrátila jejich bývalá opora Erik Karlsson. V minulé sezoně překonal švédský zadák v kalifornském klubu stobodovou hranici, v noci na neděli dvěma asistencemi přispěl k demolici svého bývalého klubu v poměru 10:2!

Foto: Jeff Chiu, ČTK/AP

Pohled na rozervanou lavičku San Jose.

Článek

San Jose utrpělo už v noci na pátek debakl 1:10 s Vancouverem, o dva dny později podobně selhalo s Pittsburghem. ‚Pohled do zrcadla‘, ke kterému všechny spoluhráče nabádal Tomáš Hertl po nášupu od Canucks, se evidentně minul účinkem. Za 48 hodin se Sharks ztrapnili znovu. Dvě desítky ve dvou zápasech po sobě naposledy v NHL inkasoval Boston v roce 1965.

„Když se hráč vrací do bývalého působiště, je to pokaždé v něčem výjimečné,“ řekl kouč Penguins Mike Sullivan na adresu 33letého beka, který v San Jose strávil pět sezon. V té poslední Karlssonovi ale došlo, že v Kalifornii se o Stanley Cup ještě pár let hrát nebude a vymohl si trejd. Když viděl, co se nyní u Sharks děje, určitě odchodu do Pensylvánie nelitoval, i když mu pořadatelé připravili sestřih jeho nejlepších kousků v dresu San Jose.

„Dvacet gólů za dva zápasy, proboha,“ kroutil se střelec jednoho z domácích gólů Anthony Duclair.

Přitom první třetina (0:2) ještě vypadala v domácím podání celkem obstojně. „Po ní se z nás najednou stal jiný tým. Jakmile dal Pittsburgh třetí gól, ukázalo se, jak jsme křehcí,“ řekl kouč San Jose David Quinn, jehož pozice u týmu je podle náznaků dost vratká. „Já o tom ale nepřemýšlím. Vím, že se mě chcete pořád ptát na jistotu práce. Možná je to v příručce pro novináře, že se na to máte dotazovat kouče po dvou takových zápasech, ale dejte mi s tím pokoj. Musím prostě dělat svůj džob,“ tvrdil americký trenér.

Sharks byli po jedenácti zápasech bez výhry už na začátku sezony 1995-96, ke smutnému rekordu NY Rangers z ročníku 1943-44 jim ještě čtyři nezdary chybí. Gólový rozdíl minus 42 po jedenácti zápasech sezony je vůbec nejhorší v historii NHL. A v úterý se v SAP Center představí nad očekávání dobře hrající Philadelphia.

„Nevím, co víc ještě mohou trenéři udělat. Je to na nás. Odvádějí skvělou práci, když nás motivují a připravují na zápasy. Herní plán je herní plán. My se jím ale musíme řídit, což právě neděláme,“ tvrdil Duclair.

Problém je však evidentně hlubší. Generální manažer Mike Grier sice ve funkci (od července 2022) vyměnil půl mužstva za mladší hráče a volby v draftu, ale konkurenceschopný tým nesestavil ani náhodou.

„Je to psychické. Snažíme se dělat to nejlepší, co umíme. Nic se nám ale nedaří. A žádné kouzlo nám z toho průšvihu nepomůže,“ řekl finský útočník Sharks Mikael Granlund. Pro San Jose teď ale vypadá jako neřešitelný problém nedostat další ‚kotel‘, natož vyhrát zápas.

Reklama

Související témata: