Hlavní obsah

Děsivý moment v NHL. Bezvládného hráče odváželi z ledu na nosítkách

Děsivý moment viděli v NHL fanoušci na stadionu Colorada Avalanche, kde nedohrál utkání proti Floridě (3:2) obránce Avalanche Jacob MacDonald. Osmadvacetiletého Američana odváželi na začátku druhé třetiny z ledu na nosítkách v takřka bezvládném stavu. MacDonald spadl na led po tvrdém hitu od útočníka Floridy Ryana Lomberga a ihned bylo jasné, že je silně otřesený.

Foto: David Zalubowski, ČTK/AP

Obránce Colorada Avalanche Jacob MacDonald je odvážen z ledu na nosítkách.

Článek

Ihned po incidentu si Lomberga v bitce podal Nicolas Aube-Kubel. Oba pak rozhodčí odměnil pětiminutovými tresty.

Z tábora Colorada po zápase přišly alespoň částečně dobré zprávy. V klubovém prohlášení se píše, že MacDonald reaguje na podněty a je schopen se hýbat.

„Už tady i chodí, jeho stav se lepší," informoval o svém spoluhráči hrdina zápasu André Burakovski, který vstřelil všechny tři góly Colorada.

Foto: David Zalubowski, ČTK/AP

Obránce Colorado Avalanche Jacob MacDonald na nosítkách.

„Bohužel, tyhle hity jsou pořád součástí naší hry... Jak to teď je, dva kluky týdně odvezou na nosítkách? To není pro náš sport dobré," povzdechl si obránce Colorada Erik Johnson, který označil hit na Mac Donalda za „docela děsivý".

„Možná ten zákrok byl čistý. Viděl jsem to jen z jednoho úhlu. Je to ale hodně nešťastné, ať už to bylo v rámci pravidel, nebo ne. Fyzická hra je ale součástí tohoto sportu," dodal kouč Avalanche Jared Bednar.

Reklama

Související témata: