Hlavní obsah

Dobrá zpráva pro nároďák. Moje výkony jdou nahoru, tvrdí Zadina po životním večeru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nastoupit bez Tomáše Hertla a Logana Couturea? Pro hokejisty San Jose to v Calgary nebyl žádný problém. Měli totiž v sestavě Filipa Zadinu, který si za jeden večer připsal víc bodů než za předchozích 18 zápasů NHL dohromady!

Filip Zadina si připsal v zápase čtyři bodyVideo: NHL.com

 
Článek

Dva góly a dvě asistence čtyřiadvacetiletý forvard během své kariéry v NHL čítající do čtvrtka 237 utkání ještě nikdy nezaznamenal. Až při výhře 6:3 Zadina ukázal, co se v šestce draftu 2018 schovává.

„Snažím se o něco podobného v každém zápase, chci být užitečný. Teď jsme byli odměněni celá lajna,“ řekl Zadina, kterému ke čtyřbodovému zápisu stačilo jen 12:05 minuty pobytu na ledě.

„V posledních zápasech jsme nebyli moc produktivní, teď nám to tam napadalo,“ pochvaloval si člen čtvrté formace Sharks, který se dlouho a marně snažil kouče Davida Quinna přesvědčit, že by měl dostat větší prostor.

„Všichni ale víme, že Filip má fakt dobrou střelu. Na draftu si ho tak vysoko nevybrali pro nic za nic,“ tvrdil spoluhráč Josh Bailey. Zadinova produktivita však v minulých sezonách v Detroitu byla zklamáním. Restart kariéry u Sharks také neprobíhal podle představ. Až v polovině února se nečekaně zadařilo.

Ve druhé třetině Zadina nejprve s Mikaelem Granlundem a poté s Baileym vyšachovali obranu Flames. Ve třetí části pak český útočník šťastnou tečí přeloboval Dustina Wolfa v domácí brance a za 37 sekund mu poslal pod horní tyčku exkluzivní ránu.

„Takový zápas člověku dodá sebevědomí. Pro mě je to ale pořád dost divoká sezona. Musel jsem se vyrovnat s mnoha změnami. Peru se s tím dál, ale cítím, že moje výkony jdou nahoru,“ říká Zadina.

Foto: James Carey Lauder, Reuters

Filip Zadina zažil životní zápas

To by byla skvělá zpráva i pro stavitele národního týmu před mistrovstvím světa v Praze. San Jose popáté za sebou nebude hrát v play off. A mít po ruce střelce do přesilovek a zároveň hráče, který se v NHL začal víc věnovat i defenzivě, se může Radimu Rulíkovi hodit.

Před Sharks, kteří jsou v celkové tabulce druzí od konce a na postupové příčky ztrácejí 25 bodů, je však ještě posledních 29 zápasů základní části. A kdo ví, co se stane kolem uzávěrky přestupů 8. března.

„Jako tým před sebou máme hodně práce. Ale držíme při sobě a snažíme se zlepšovat,“ tvrdí Zadina.

Reklama