Hlavní obsah

Anaheim - Edmonton 1:3Dostál vychytal McDavida i Draisaitla, porážce Anaheimu však nezabránil

Aktualizováno

Lukáš Dostál chytil 30 z 32 střel a nepřekonali jej Connor McDavid ani Leon Draisaitl, přesto neodvrátil v NHL prohru hokejistů Anaheimu 1:3 s Edmontonem. Filip Chytil přispěl jednou přihrávkou k vítězství New Yorku Rangers 6:3 nad Tampou Bay.

Boston jako největší favorit na Stanley Cup? Příspěvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Dostál chytal při nemoci Johna Gibsona ve druhém utkání za sebou. Za bezgólového stavu zneškodnil betonem na konci první třetiny brejk dva na jednoho, který zakončil Darnell Nurse.

"Dostál nás podržel, předvedl několik dobrých zákroků. Taky jsme se snažili nedat jim moc času a prostoru v našem pásmu. Hráli jsme dobře," zhodnotil trenér Anaheimu Dallas Eakins. Jeho svěřenci nezískali ani bod v devátém zápase v řadě.

"Chceme udržet vysokou pracovní morálku a jsem rád, že si nevpouštíme negativitu do kabiny. Pokud budeme v tomhle pokračovat a budeme bojovat jeden za druhého, tak nás čeká dobrý závěr sezony," dodal.

Dostál si přesto připsal prohru ve čtvrtém startu za sebou. Dílčím úspěchem ale je, že na něj nevyzráli dva nejproduktivnější hráči soutěže. McDavid získal v utkání jen bod za asistenci u poslední branky, Draisaitl vyšel naprázdno.

Asistenci u posledního gólu si připsal i Ryan Nugent-Hopkins a po McDavidovi a Draisaitlovi je třetím hráčem Oilers, který v této sezoně překonal stobodovou hranici. Naposledy zdolali tuto metu alespoň tři hokejisté ze stejného týmu v sezoně 1995/96. Tehdy se o to zasloužili útočníci Pittsburghu Mario Lemieux, Jaromír Jágr a Ron Francis.

Rangers vedli v jedenácté minutě 3:0, přičemž druhý gól připravil Chytil. Český útočník zajel s pukem do pásma a přihrál jej doprava na Kaapa Kakka, který se prosadil střelou ke vzdálenější tyči. Tampa Bay i díky brance a asistenci Alexe Killorna snížila na 2:3 a 3:4, ale větší drama domácí nepřipustili. Hlavními strůjci výhry byli Tyler Motte a Chris Kreider, oba vstřelili shodně dva góly.

"Hráli jsme přímočarý a fyzicky náročný hokej. Dohrávali jsme souboje a vyhrávali je, dobře jsme pracovali s pukem. To vše byla většinu zápasu naše silná stránka," uvedl Kreider.

"Většinu gólů jsme taky vstřelili tím, že jsme šli důrazně do branky," podotkl. Rozhodčí v zápase rozdali sedmdesát trestných minut, většinu za čtyři rvačky. Chytil si připsal asistenci ve třetím utkání v řadě.

Calgary zvítězilo ve Winnipegu 3:1. Domácí dostal sice Kyle Connor ve 12. minutě do vedení, ale ve druhé třetině vyrovnal Andrew Mangiapane a ve třetí završili obrat Walker Duehr s Nikitou Zadorovem. Nejlepším hráčem zápasu byl vyhlášen Jacob Markström, který zastavil 34 střel.

Oba kanadské kluby bojují v Západní konferenci o poslední místo do play off a nyní mají stejně bodů. V lepší pozici jsou ale stále i přes prohru osmí Jets, protože jim chybí odehrát do konce základní části ještě čtyři zápasy. Flames, kteří jsou devátí, zbývají už jen tři duely.

"Všichni jsme věděli, že tohle je zápas, který musíme vyhrát, a podali jsme skvělý týmový výkon. Pořád jsem ale naštvaný, že jsme (o den dříve) prohráli s Chicagem. Myslím si, že i proto jsme do zápasu šli s většími emocemi než obvykle," prohlásil Markström, jemuž kryl záda Daniel Vladař. Na druhé straně plnil roli náhradního brankáře David Rittich.

Výsledky NHL:
NY Rangers - Tampa Bay 6:3 (3:1, 1:2, 2:0)
Branky: 7. a 52. Kreider, 11. a 28. Motte, 8. Kakko (CHYTIL), 54. Panarin - 11. Killorn, 28. Raddysh, 32. Hagel. Střely na branku: 37:31. Diváci: 18.006. Hvězdy zápasu: 1. Motte, 2. Kreider, 3. Zibanejad (všichni NY Rangers).
Winnipeg - Calgary 1:3 (1:0, 0:1, 0:2)
Branky: 12. Connor - 27. Mangiapane, 45. Duehr, 51. Zadorov. Střely na branku: 35:35. Diváci: 14.077. Hvězdy zápasu: 1. Markström, 2. Zadorov (oba Calgary), 3. Connor (Winnipeg).
Anaheim - Edmonton 1:3 (0:0, 0:2, 1:1)
Branky: 45. Terry - 30. Kostin, 33. Bjugstad, 59. Hyman. Střely na branku: 28:33. Lukáš Dostál odchytal za Anaheim 59:47 minuty, inkasoval dvě branky z 32 střel a úspěšnost zásahů měl 93,8 procenta. Diváci: 16.018. Hvězdy zápasu: 1. Kostin (Edmonton), 2. Terry (Anaheim), 3. Campbell (Edmonton).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.