Hlavní obsah

Edmonton jde proti trendům NHL. Svou farmu drží dva tisíce kilometrů daleko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trend klubů NHL ohledně farmářských mužstev je jasný: „Svůj záložní tým mějme hezky nablízku.“ Naposledy Calgary Flames před touto sezonou trvale přesídlili svou farmu z kalifornského Stocktonu přímo do své haly Saddledome. A pak je tady Edmonton, který naopak svou rezervu v Kalifornii drží dál a nedávno dokonce prodloužil smlouvu na pronájem místní haly až do roku 2028. Seznamte se s týmem Bakersfield Condors.

Proč Oilers provozují farmu dva tisíce kilometrů daleko od Edmontonu? Pasáž z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Přestože cesta z Edmontonu do Bakersfieldu vychází na zhruba dva tisíce kilometrů a neexistuje zde žádný přímý letecký spoj, Olejáři jsou podle všeho spokojeni. „Je to výhra pro obě strany, pro město i pro organizaci Oilers," cituje oficiální stránka soutěže AHL generálního manažera Kondorů. Tím je Keith Gretzky, bratr legendárního Waynea Gretzkého.

„Na Bakersfieldu je nejlepší asi to, že hokej je ve městě hlavní atrakcí. Pro hráče je dobré dorůstat právě tam," vysvětluje Keith Gretzky, jenž je zároveň asistentem generálního manažera u hlavního týmu Edmontonu.

AHL versus extraliga. Příspěvek z pořadu Příklep s Radkem Dudou.Video: Sport.cz

Právě zájem fanoušků o hokej je očividně velkým důvodem pro setrvání v Bakersfieldu. Olejáři měli dříve svou farmu pro AHL v Oklahoma City, než ji roku 2015 přemístili právě sem. Jedná se aktuálně o jedinou farmu kanadského klubu v USA.

Hokejový pořad Příklep s útočníkem Radimem Zohornou.Video: Sport.cz

Ve městě s 400 tisíci obyvatel se tak pro elitní hokejovou soutěž připravovali borci jako Stuart Skinner, Kailer Yamamoto, Vincent Desharnais, ale také Darnell Nurste či dokonce Leon Draisaitl. Před vstupem do NHL zde také zdokonaloval své trenérské schopnosti Jay Woodcroft, jenž nyní vede Edmonton Oilers jako hlavní trenér.

Ve videu z pořadu Příklep najdete svědectví Radima Zohorny, který si v Bakersfieldu zahrál v dresu Calgary Wranglers.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.