Hlavní obsah

Edmonton má Fastha z Anaheimu a Bryzgalova poslal do Minnesoty. Luongo se vrací na Floridu

New York
Aktualizováno

O dvojnásobnou brankářskou výměnu se v NHL postaral Edmonton. Vedení Oilers poslalo do Minnesoty ruského gólmana Ilju Bryzgalova a z Anaheimu získalo Švéda Viktora Fastha. V obou případech putoval opačným směrem výběr v draftu. Další brankář Roberto Luongo se po osmi letech ve Vancouveru vrací v NHL na Floridu. Canucks ho podle serveru tsn.ca vyměnili s Panthers za gólmana Jacoba Markströma a útočníka Shawna Mattiase.

Foto: JASON FRANSON, ČTK/AP

Ilja Bryzgalov ještě v brance Edmontonu zasahuje před Mikaelem Bäcklundem z Calgary.

Článek

Jednatřicetiletý Fasth po minulé povedené sezóně podepsal dvouletou smlouvu na 5,8 miliónu dolarů, v tomto ročníku však za Ducks odehrál jen pět zápasů. Edmonton za něj do Anaheimu poslal volbu ve čtvrtém kole letošního a třetím kole draftu v roce 2015.

Třiatřicetiletý Bryzgalov přišel do týmu Oilers loni v listopadu, kdy se jako volný hráč dohodl na ročním kontraktu. Před tím působil v Anaheimu, Phoenixu a Philadelphii, která ho v červnu po dvou turbulentních sezónách vyplatila z devítileté smlouvy na 51 miliónů dolarů.

Wild za něj podle serveru tsn.ca do Edmontonu poslali výběr ve čtvrtém kole letošního draftu.

Čtyřiatřicetiletý Luongo za Floridu chytal v letech 2000 až 2006, kdy odešel právě do Vancouveru. Po návratu se v týmu Panthers potká s bývalým brankářem Bostonu Timem Thomasem, se kterým před třemi lety prohrál ve finále Stanleyova poháru.

Dvojnásobný olympijský vítěz Luongo usiloval o výměnu z Vancouveru už loni, nakonec ale zůstal a místo něj odešel Cory Schneider do New Jersey.

V této sezóně odchytal Luongo za Canucks 42 utkání s průměrem 2,38 branky na zápas a úspěšností zásahů 91,7 procenta. Po olympijské přestávce ale místo něj dostal ve všech zápasech přednost Eddie Lack.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články