Hlavní obsah

Fantastický Jágr uchoval Ďáblům naději na play off a tropil si blázny z hrdiny Zajace

Newark

V posledních čtyřech zápasech vyšel v NHL bodově naprázdno, v pravý čas ale ukázal svoji velikost. Hokejový útočník Jaromír Jágr proti Floridě řádil, k výhře New Jersey 6:3 přispěl čtyřmi body a uchoval tak Ďáblům naději na účast v play off.

Foto: Bill Kostroun, ČTK/AP

Hokejisté New Jersey se radují z gólu proti Floridě. Vpravo autor hattricku Travis Zajac.

Článek

Dva body potřebovali jako sůl, vždyť osmá pozice se jim po předchozích dvou porážkách v nájezdech vzdalovala. Případné zaváhání s Pantery by už posunulo šance Devils na start ve vyřazovací části téměř do roviny teorie. Jenže celek z Newarku stále žije!

Proti Floridě měl parádní nástup. Po dvanácti vteřinách se natlačil před bránu Jágr, jeho teč sice v síti neskončila, jenže pohotový Zajac dopravil puk do klece. Ve 12. minutě se Jágr nádherně trefil pod víko a o dvě minuty později Zajac v přesilovce svým druhým zásahem v utkání upravil na 3:0. Zdálo se, že Devils v klidu dokráčí k vítězství, Panteři ale duel řádně zdramatizovali. Ve 27. minutě snížili na 3:4 a toužili po obratu.

Kouč Peter De Boer poté stáhl ze zápasu zkušeného gólmana Martina Brodeura a do klece poslal Coryho Schneidera, který už neinkasoval. "Martina nijak z těch tří gólů neviním. Ale potřebovali jsme nějaký budíček a přišlo mi, že oddechový čas by nebyl to pravé," vysvětlil DeBoer.

Zajac dosáhl na hattrick

"Začali jsme s nimi hrát hokej nahoru dolů a to nemůžeme. Oni jsou v tomhle určitě lepší, my nemáme na takový styl vhodné typy hráčů," okomentoval Jágr fázi duelu, kdy to s Devils nevypadalo příliš dobře.

Ďáblové se však o důležité body připravit nenechali. V závěrečné části pojistili náskok dvěma zásahy, když ten poslední obstaral po Jágrově asistenci Zajac. Osmadvacetiletý kanadský útočník tím zkompletoval premiérový hattrick v NHL. "Kdyby dával pozor a proměnil všechny šance, mohl mít hattrick už po deseti minutách a nečekat dalších padesát minut," rýpl si do spoluhráče dobře naladěný kladenský odchovanec.

Hokejisté New Jersey jsou v tabulce Východní konference jedenáctí, přičemž na osmý Columbus ztrácejí aktuálně tři body. Svěřence kouče DeBoera čeká do konce základní části ještě sedm utkání. Blue Jackets budou hrát ještě osmkrát.

Postoupí hokejisté New Jersey Devils do play off NHL?
Ano
49,7 %
Ne
50,3 %
Celkem hlasovalo 26990 čtenářů.

Reklama

Související témata: