Hlavní obsah

Fenomenální Bryzgalov zářil, ale Letci dostali facku. A Jágr je už tři duely bez bodu

Praha

Skvělý začátek, brankář podával bezchybný výkon a nakonec stejně porážka. O všem rozhodla facka ve třetí třetině. Hokejisté Philadelphie prohráli s New Jersey 1:4 a stav druhého kola play-off v NHL je na zápasy srovnán. Pět českých hráčů si zahrálo toto klání, ale ani jeden se bodově neprosadil. Například Jaromír Jágr už je tři zápasy na nule.

Foto: Tom Mihalek, ČTK/AP

Brankář Philadelphie Ilja Bryzgalov

Článek

Ve třetí minutě utkání Letci vedli, stejný stav byl i po dvou třetinách a gólman Ilja Bryzgalov držel čisté konto. Ten, který je tak často propírán pro své nevyrovnané výkony. On nyní zářil, ale nesešel se v pravý čas se spoluhráči. Sice nakonec odjel z ledu jako poražený, čtyři góly padly během poslední části, přesto byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

„Byl neuvěřitelný, dal nám šanci vyhrát," přiznal po zápase zklamaný Jágr. „Je to skvělý brankář," pověděl i sok Zach Parise. „Byl to náš nejlepší hráč," chválil Kimmo Timonen. „Bryz nás držel, mohli jsme prohrát i větším rozdílem," uznal výkon Danny Briere. „Byl fenomenální, ale my musíme dělat lepší práci, oni byli rychlejší," přidal se trenér Peter Laviollete. Chvála, která hřeje Rusa, ale hráči před ním zklamali.

Výhra mě nepřekvapila, řekl Rus Kovalčuk

Závěrečná dvacetiminutovka rozhodla. Ve čtvrté minutě srovnal Larsson, poté přišly další tři kusy a vítěz byl dán. „Nejsem překvapen, věděl jsem, že budeme lepší než v prvním zápase. Tam byly některé jasné důvody, proč nám došel benzín, věděl jsem, že se odrazíme ode dna," byl spokojený Ilja Kovalčuk, spoluhráč Patrika Eliáše, Petra Sýkory a Marka Židlického.

Výhru určila trefa Davida Clarksona, šlo o jeho první gól v letošních vyřazovacích bojích. „Řekl bych, že to byl můj největší gól," přiznal osmadvacetiletý rodák z Toronta, který mohl být spokojený. Přesný opak prožíval Claude Giroux, hvězda Philadelhpie. Lídr kanadského bodování, který má náskok pěti bodů, se tentokrát neprosadil.

„Byli lepší, vyhrávali souboje, přestříleli nás," dodal Jágr k poslední statistice. Philadelphia si připsala 20 střel, soupeř 35, což je téměř dvakrát tolik.

Třetí klání těchto soupeřů v cestě za Stanley Cupem se hraje v noci ze čtvrtka na pátek.

Reklama