Hlavní obsah

Galvas se vrací ze zámoří, bude hrát ve Švédsku

Hokejový obránce Jakub Galvas se po dvou sezonách v zámoří vrací do Evropy a nově bude hrát za švédské Malmö. Třiadvacetiletý bek, který se neprosadil do sestavy Chicaga, podepsal s Redhawks smlouvu na dva roky. Klub o tom informoval na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Galvas během tréninku hokejové reprezentace. Archivní foto

Článek

"Švédská liga je pravděpodobně nejlepší liga v Evropě, takže bude pro mě výzva se v ní prosadit. Malmö bylo jedním z prvních klubů, které mě kontaktovaly, a po rozhovoru se sportovním manažerem Björnem Liljanderem jsem cítil, že chci být součástí týmu a pomoc mu k postupu do play off," uvedl Galvas.

Odchovanec olomouckého hokeje podepsal v roce 2021 dvouletou smlouvu s Chicagem, které jej o čtyři roky dříve draftovalo. V NHL ale odehrál jen šest zápasů v první sezoně, jinak působil ve farmářském týmu v Rockfordu hrajícím nižší AHL. Po aktuálním ročníku se proto rozhodl vrátit do Evropy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český obránce Jakub Galvas v reprezentačním dresu během přípravy na MS 2021 proti Rakousku.

"Jsme velmi rádi, že se tak Jakub rozhodl a vybral si náš tým. Je to obránce schopný hrát v útočné i obranné třetině, který velmi dobře bruslí a hraje s pukem," uvedl Liljander. Hráč se podle něj zapojí do přípravy mužstva v polovině června.

Galvas má na kontě i 16 startů za seniorskou reprezentaci. Před odchodem do zámoří dvě sezony působil ve Finsku a hrál za tým Jukurit Mikkeli.

Reklama

Související témata: