Hlavní obsah

Generální manažer Francis prodloužil v NHL smlouvu se Seattlem do roku 2027

Bývalý vynikající útočník Ron Francis prodloužil v NHL své působení v roli generálního manažera týmu Seattle Kraken až do konce sezony 2026/27. Někdejší spoluhráč Jaromíra Jágra z Pittsburghu zastává v nejmladším týmu ligy klíčový post od roku 2019, kdy se Seattle připravoval na vstup do soutěže. Klub o dohodě o prodloužení spolupráce informoval na webu.

Foto: Ted S. Warren, ČTK/AP

Ron Francis prodloužil své působení v roli generálního manažera týmu Seattle Kraken

Článek

Šedesátiletý Francis byl už v letech 2014 až 2018 generálním manažerem Caroliny. Kraken ho představili po polovině července 2019. Debutová sezona 2021/22 sice klubu vůbec nevyšla a byl třetím nejhorším celkem soutěže, ale ve druhé už bylo všechno jinak.

V probíhajícím ročníku pokořil Seattle stobodovou hranici a postoupil do play off, v němž vyřadil obhájce Stanley Cupu Colorado a ve druhém kole vypadl s Dallasem až v sedmém utkání.

"Každý rok je jiný, každý rok je jedinečný. Vždy jsou tu před vámi nějaké výzvy. Myslím si ale, že to pro nás bylo určitě o mnoho více potěšující rok než byl první," uvedl Francis v dubnu pro web NHL.com s připomínkou ohromného zlepšení o plných 40 bodů.

Reklama

Související témata: